dimarts, 19 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ambient de pur hivern

.

.

Comencem un nou cap de setmana amb un ambient que el podríem qualificar de pur hivern. Al llarg del cap de setmana tindrem unes temperatures més pròpies del gener que no pas del novembre. Per tant hem passat d’un principi de mes marcat per les temperatures altes i manca de precipitacions a un final de novembre amb temperatures molt baixes i aiguats. Una vegada més es pot veure que patim el clima Mediterrani on la irregularitat és l’adjectiu bàsic per descriure el comportament del clima.

Així doncs, divendres tindrem un matí fred. Les temperatures baixes i el vent que bufarà entre feble i moderat podria donar temperatures de sensació a la mateixa ciutat de Mataró de fins a 0ºC, una sensació de fred acusada que no afectarà només el Maresme sinó tot Catalunya. El cel es mostrarà variable, aniran passant bandes de núvols empeses pel vent intens que bufarà a les capes mitjanes i altes de l’atmosfera. De cara al vespre i especialment la nit començarà una brusca davallada dels termòmetres que acabarà amb una matinada i matí de dissabte gèlids.

.

.

Dissabte serà el dia més fred del que portem de tardor. Les temperatures podrien baixar dels 0ºC a molts punts de la comarca, a la costa les temperatures rondarien els 3-4ºC. Les temperatures màximes també seran força baixes amb valors que amb prou feina superarien els 10ºC. Caldria comentar que en cas que es produïssin precipitacions, aquestes serien en forma de neu a cotes molt baixes, però no hi ha cap indici a que indiqui la possibilitat de precipitacions enlloc de la comarca.

.

.

El darrer diumenge de mes sembla que continuaríem amb la mateixa tònica de fred i ambient assolellat. Possiblement les mínimes diumenge no baixin tant com dissabte però està clar que el fred serà intens un altre vegada, novament tindrem onatge de fins a un metre d’alçada cap a la meitat nord de la costa del maresme a causa del vent de tramuntana que bufarà cap a l’Empordà.

En propers dies tot indica que continuarem amb la mateixa tònica de temps estable i seré amb unes temperatures que lentament tendirien a recuperar-se una mica.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per