dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Bernat Graupera: ‘No he contractat a dit’

Bernat Graupera | Foto: Aj. Llavaneres

L’alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, ha desmentit “rotundament” la informació publicada la setmana passada en un mitjà de comunicació on se l’acusava d’haver contractar ‘a dit’ una vintena de treballadors interins. L’alcalde assegura que la majoria de les contractacions que han estat objecte de denúncia a l’Oficina Antifrau de Catalunya es van fer seguint el procediment habitual de l’Ajuntament.

Segons ha explicat Graupera, aquest procediment incloïa tribunal de selecció a nivell municipal i selecció de la borsa de treball municipal; i en el cas dels agents de policia per al reforç d’estiu, els tribunals estaven formats pel cap de la Policia Local, el regidor de Governació i tècnics municipals, i incloïen proves de selecció físiques i culturals.

Arran de la denúncia presentada per part d’un grup de l’oposició, Antifrau ha emès un seguit de recomanacions que l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres aplicarà a partir d’ara a totes les convocatòries i que s’ajusten a la modificació legislativa de l’Estatut Bàsic de la Funció Pública del 2007.

A través d’un comunicat, l’alcalde ha assenyalat que l’Ajuntament de Llavaneres ha complert les recomanacions de l’Oficina Antifrau, i en el ple de 19 de novembre de 2012 va aprovar la nul·litat dels decrets denunciats. També ha avançat que aquest procés afectarà cinc persones que actualment estan treballant al consistori i que hauran de cessar de la seva feina.

Graupera ha assegurat també que actualment tots els processos “estan regularitzats” a través de convocatòries de borses de treball d’interins per cobrir possibles eventualitats del personal municipal. Així mateix, ha lamentat el que considera un “ús polític i partidista de qüestions que afecten treballadors de l’Ajuntament amb l’únic objectiu de desgastar el govern municipal”.

1 comentari per a “Bernat Graupera: ‘No he contractat a dit’”

  1. Joan Rubal ha dit:

    Les expressions són com son. L’Oficina Antifrau, després d’examinar tota la documentació enviada per l’Ajuntament conclou que s’han d’anular 26 decrets d’alcaldia (actes dictats per l’alcalde) perquè resulten nuls de ple dret. Citant de l’informe d’Antifrau: “de l’examen de la documentació rquerida, es desprén clarament que el nomenament de l’esmentat funcionaries va fer sense haver seguit cap tipus de procediment de selecció…”. O sigui, que va contractar a qui ell va voler, no a qui més capacitat estava. L’alcalde ho pot disfressar, però això s’ha repetit en una multitud de casos. I el cas més recent, el desembre passat en la renovació del contracte d’un Policia Local. I ho va fer l’alcalde per decret perquè el regidor responsable de personal no va voler signar el contracte. Així, l’alcalde li va treure les competències al regidor, després va signar el decret per renovar al policia i després li va tornar les competències novament. Vaja que, si tu no quieres, ya firmo yo que para eso soy el alcalde. Ah, i tot això amb un informe del secretari de l’Ajuntament que li diu que no ho pot fer, que no és legal fer-ho així. O sigui, que ho fa a consciència. I, si no, que em denuncii per dir-ho aqui públicament.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris