dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Calella estrena nou camí de muntanya

Recorregut de la marxa | Imatge: Cau Calella

Recorregut de la marxa | Imatge: Cau Calella

Calella tindrà a partir del proper diumenge un nou camí de muntanya que connectarà la ciutat amb el massís del Montnegre. L’estrena oficial es farà coincidint amb la segona edició de la Marxa calellenca del Montnegre, organitzada per l’entitat Amics Escoltes Montnegre. Durant el recorregut llarg de la marxa també es passarà per un camí recuperat a mà i a màquina pels nois i noies del Cau de Calella.

Segons informa Ràdio Calella, el camí que s’ha recuperat aquests dies va des del Coll de l’Era d’en Mora, on hi havia les antigues escombraries de Calella, fins a la Font de la Guineu. El camí estava mig obert, era ample com per passar-hi un cotxe, però va quedar en desús i es va omplir d’herbes i no s’hi podia passar. Segons ha explicat a la mateixa emissora el Cap d’Agrupament, Àngel Badalló, “El que vam aconseguir parlant amb l’Ajuntament és que continuessin aquest camí amb un ample molt més estret, d’un metre i mig com a màxim per aprofitar-lo com a corriol entre el Coll de l’Era d’en Mora i la Font de la Guineu i continuar fins a Ca l’Estol. Així es garanteix tot un pas sense haver de travessar la carretera, perquè al moment que la travesses, a la Font de la Guineu, la travessem per sota. “D’aquesta manera pots tenir un camí segur per arribar fins on vulguis, Hortsavinyà o ja anar més amunt”, ha afegit Badalló.

Finalment, des de l’Agrupament Escolta i els Amics Escoltes esperen que aquest nou camí “obert i condicionat” es faci servir “habitualment” perquè és la única via que permet als seus usuaris no haver de creuar la carretera. Les inscripcions per a participar a la Marxa calellenca del Montnegre es podran fer a partir de dos quarts de 9 del matí a la Plaça del Bunyol de Calella. La sortida es farà conjuntament a partir de les 9 del matí. Els participants a la marxa podran triar dues rutes diferents: una de curta (aproximadament 10km) o una de més llarga (aproximadament 15km). L’objectiu de poder triar dos recorreguts es arribar a diferents col·lectius, així com potenciar la caminada per entorns naturals amb familiars i amics.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris