dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Canet entra a les naus de Pulligan

Entrada a les naus | Foto: Aj. Canet

Després dels requeriments i tràmits efectuats per l’Ajuntament de Canet, el jutjat contenciós administratiu ha autoritzat al consistori l’accés a les naus de l’antiga fàbrica Pulligan per poder dur a terme diverses actuacions de neteja i tancament. De moment, l’Ajuntament ha rebut autorització per a una part del conjunt d’espais i naus, i ja s’han iniciat les primeres actuacions. Aquest mateix dilluns hi han entrat les primeres màquines i operaris que, segons informen fonts municipals, s’han trobat amb un deteriorament “molt important” de les naus. La previsió de l’Ajuntament és que aquestes actuacions es puguin dur a terme en el termini d’un mes.

El consistori canetenc ha informat que aquesta autorització ha arribat després de tramitar un procediment administratiu amb diversos requeriments a l’empresa propietària perquè garantissin les condicions de seguretat i higiene que s’estaven incomplint. Segons l’Ajuntament, la manca de resposta per part de l’empresa va motivar que el consistori presentés un posterior requeriment judicial.

Concretament, el jutge ha autoritzat els treballs municipals per execució subsidiària i, per tant, l’Ajuntament farà els treballs de neteja i tancament amb càrrec a l’empresa propietària. Per altra banda, fonts municipals han informat també que el cobrament de les despeses que originin aquestes actuacions “es cobraran, si cal, en via executiva i si l’empresa es declara insolvent, representarà una càrrega pendent de la finca”.

Edificis protegits

A banda del vessant sentimental que té l’antiga Pulligan amb Canet, l’Ajuntament recorda que es tracta d’un conjunt d’edificis al bell mig del municipi i, en aquest sentit, “calia garantir-ne les condicions de salubritat i seguretat”, apunten des del mateix consistori. A més, entre els edificis n’hi ha que formen part del catàleg de patrimoni arquitectònic local, la integritat dels quals ha de ser protegida pel consistori, un factor que ha afavorit l’autorització del jutjat. Malgrat això, en tractar-se d’una propietat privada, l’Ajuntament assegura que ha anat molt en compte per complir la corresponent Llei d’Urbanisme i per “seguir tots els passos els passos pertinents”, mitjançant “un seguiment exhaustiu dels treballs des dels Serveis tècnics municipals”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris