dimarts, 19 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Carme Ruscalleda, primera filla predilecta

L'acte de lliurament | Foto: Aj. Sant Pol

L’acte de lliurament | Foto: Aj. Sant Pol

Una sala cultural Josep M. Ainaud de Lasarte plena a vessar va acollir divendres passat 17 de maig la celebració de l’acte de lliurament del títol de filla predilecta de la vila de Sant Pol de Mar a la xef Carme Ruscalleda. Durant l’acte, l’alcaldessa Montserrat Garrido va fer-li entrega del diploma acreditatiu de la distinció i de l’escut de solapa elaborat especialment per a l’ocasió per l’orfebre santpolenca Mercè Passols.

Un instant de l'actuació | Foto: Aj. S.Pol

Un instant de l’actuació | Foto: Aj. Sant Pol

En el seu discurs d’agraïment, Carme Ruscalleda va fer un repàs de la seva infantesa tot recordant la colla d’amics, la seva afició al bàsquet, les sardanes o el teatre, fins arribar a la seva passió per la cuina, que segons la xef “beu d’aquestes arrels”. Per la seva banda, Montserrat Garrido va subratllar l’entrega de Ruscalleda tant per la feina com en els actes del poble, en els quals sempre hi participa amb entusiasme. L’alcaldessa també va destacar la creativitat que la cuinera ha mostrat des de ben jove i que després ha aplicat a les seves receptes. També va tenir un reconeixement a la seva família i sobretot als seus pares, en Ramon i la Núria, i va recordar aquells que ja no hi són. La vetllada va ser arrodonida amb la interpretació de dues peces del clarinet d’Oriol Romaní.

El ple de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar va aprovar el passat mes d’octubre per unanimitat concedir a la cuinera santpolenca el títol de filla predilecta, en reconeixement a la seva trajectòria personal i professional i per la seva vinculació i promoció del poble, al qual ha donat projecció internacional a través del seu restaurant Sant Pau. És la primera vegada que el consistori lliura aquest títol doncs des de l’aprovació del Reglament d’honors i distincions l’any 2008 encara no s’havia concedit a ningú.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per