dimecres, 21 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cinemart, un congrés i un festival per Pineda

Logo: Cinemart

Logo: CinemArt

Dues entitats culturals, ArtxArt i Kultura Local, sense ànim de lucre, amb el suport de l’Ajuntament, posem en marxa un projecte de recuperació, estimació i dignificació del cinema a Pineda, anomenat CinemArt. La primera part, anirà del setembre d’enguany fins el proper abril, que consistirà en involucrar de 6 a 10 locals privats, alguns ja han expressat el seu acord, del tipus restaurant, cafeteria o pub… que gaudeixin de bones qualitats tècniques, per projectar films de diferents gèneres cinematogràfics. En total, es calcula que es projectaran unes 130 pel·lis.

La segona part, consistirà en un Festival de Curtmetratges i un Congres de Cinema, els dies 26, 27, 28 i 29 del mes de juny proper. Amb projeccions a l’aire lliure dels clàssics i finalment en una gran fi de festa al pati de Can Comas. Hi haurà una secció competitiva, gràcies als curts i unes jornades on el món del cinema amb els seus principals protagonistes : directors, guionistes, actors/actrius, tècnics, etc… i obert al públic en general, on tots tindran els seu lloc gràcies al Congrés, per intercanviar experiències. Tot plegat té unes despeses que hem de cobrir i es per això que necessitem aconseguir 4.500 euros i que millor per obtenir-los que el micromecenatge a traves de Verkami i podem fer-lo possible, a partir del dia 1 de setembre. Entre tots ho podem aconseguir!

El festival té els objectius bàsics de divulgar el cinema clàssic i el de crear un espai específic per a la projecció, divulgació i difusió de curtmetratges, per tal de potenciar les les creacions del nous artistes i professionals tant a nivell nacional, com internacional.

En un dels apartats del Festival, hi haurà un estat convidat, que es Rússia, en reconeixement a la importància que va adquirir en els seus inicis, amb la projecció del títol “ Stenka Razin “, curt històric de sis minuts (1908).

Les bases, els premis i tota la informació al respecte la podreu trobar a la seva web, de pròxima creació, però mentre podeu accedir a mes informació al mail : cinemartpineda@gmail.com. Amb la vostre participació econòmica, podreu obtenir excel·lents avantatges com : butaques preferents, cartells, samarretes del CinemArt, dinar amb el jurat i l’organització, o ser Patrocinador oficial, entre d’altres, segons la quantitat aportada. A tots i a totes moltes gràcies i fins aviat !!!.

Canviant de tema, m’agradaria també esmentar l’èxit esclatant del I Premi d’Educació Vila de Pineda i mes si tenint en compte que es la primera vegada que es convoca. Es van realitzar el lliuraments dels premis, en el transcurs d’un sopar popular al conegut restaurant Mas Pi. El guanyador ha estat l’Escola Jaume I, el segon premi va recaure en l’Institut Euclides i el tercer per l’Agrupament Escolta i Guia Montpalau, que per cert, ja duen un munt de premis enguany.

El 5 de juliol, vaig assistir convidat al congres local d’ERC. En el transcurs del mateix es va triar la nova junta executiva formada per : Hector Montero, President. Francesc Gil, Organització i finances. Mònica Palacín, Dona i Política Municipal. Pere Aragonés, Relacions Institucionals i Portaveu del grup Municipal. Francesc Estrems, Imatge i comunicació. Isaac Torres, representant de la Jerc. Entre les les decisions preses, es vol obrir als ciutadans, el local un cop a la setmana, situat al carrer Major, 26 i obrir una oficina parlamentaria, a càrrec del diputat Pere Aragonés, l’únic pinedenc, en aquest moments que es membre del Parlament de Catalunya. A mes a mes, s’han estructurat en grups de treball sectorials oberts, tan a militants com a simpatitzants, com : Gent gran, Educació, Comerç, Cultura, Medi Ambient, Sanitat, etc… Per mes informació podeu adreçar-vos a : pineda@esquerra.cat. Enhorabona i ha seguir treballant pel poble i la nació catalana.

Per últim, volia acabar amb una magnífica notícia, que el nostre estimat dramaturg pinedenc Joan Gallart, veurà finalment la llum, el seu nou espectacle “ Boig per tu “. Que no se si sabeu, que aquesta cançó, es un cant a la lluna. Ja que feia 8 anys que estava escrit, però no trobava finançament. El director conegut Ricard Reguant durà l’obra als escenaris, Està previst que s’estreni en Vic per l’octubre i el desembre a Barcelona. Altres participants en aquesta obra son el músic Pep Sala, que per cert per a mi, va ser la millor actuació de l’Arts d’Estiu passat, o la coreògrafa Maite Marcos, junt a 12 actors, dos covers i 5 músics que tocaran en directe. Voldria finalment, agrair públicament, al Jordi Aragonés, per facilitar-me aquesta darrera informació.

Raimon Miranda

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris