dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU: ‘CUP nerviosa per la pèrdua de l’Alcaldia’

Ajuntament d'Arenys de Munt | Foto: Arxiu

Ajuntament d’Arenys de Munt | Foto: Arxiu

Convergència i Unió (CiU) d’Arenys de Munt ha sortit al pas davant les “greus acusacions” efectuades per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), assegurant que aquestes són “falses”, i les atribueix al “nerviosisme per la pèrdua de l’Alcaldia”. Els convergents han avançat que si la CUP no retira aquestes acusacions emprendran les “accions legals pertinents”. Segons CiU, tots els aspectes denunciats han estat sempre punts del seu programa electoral. En aquest sentit, asseguren que de fet pràcticament totes formaven part del primer document que l’any 2011 es va presentar per negociar amb la CUP, “per tant és sorprenent que surtin ara”, subratllen.

Els punts denunciats

En referència a l’aprovació d’una modificació urbanística, CiU Arenys de Munt demana que es dugui a terme la urbanització UA14 i UA15 que ja ha estat en tramit i que s’inclou dins el seu programa electoral. Segons els convergents, aquesta és una modificació urbanística que s’arrossega des de l’any 2003 al contemplar-se en el pla general; i en l’últim ple es va aprovar un acord per 9 vots a favor per iniciar la modificació del pla general.

Pel que fa al possible referèndum sobre el finançament de la urbanització superficial de la Riera, CiU demana que s’executi la part que ja està subvencionada per PUOSC i Xarxa, “de no fer-ho es perdrien els diners destinats a aquesta urbanització”, han assenyalat. També recorden que en cap cas es poden utilitzar per altres projectes del poble. En el cas de l’assignació a dit de la plaça de funcionari de cap de brigada, des de CiU han recordat que aquestes places no es poden assignar a dit, doncs legalment no es pot fer i, en aquest sentit, reclamen que es compleixi la llei.

En relació al cas del pagament d’hores extres, com a condició innegociable, la consideren “innegociable ja que és difícil de compensar, en dies de festa, en col·lectius com la brigada i la policia local”. Des de CiU es reclamava que s’assignés el lloc de Cap tècnic de gestió urbanística tal i com estava establert en el full de ruta de gerència, gerent que ha posat la CUP i que ha treballat aquests temes amb l’Alcalde. Assignar les funcions de cap de serveis tècnics a una funcionaria administrativa era una demanda per regularitzar la situació d’aquesta figura, fet iniciat el mandat passat per la que es va crear la plaça de tècnic mig que calia convocar.

CiU ha destacat que a Arenys de Munt “podem estar molt tranquils i orgullosos doncs la Secretària de l’Ajuntament és molt estricte amb aquests casos per tant no hi ha marge per aquest fet”. També recorden que la llei (EBEP) regula “molt bé” aquests fets i els polítics ni tant sols formen part dels tribunals d’oposició.

Per últim, des del Grup Municipal de CiU han lamentat que la CUP “hagi decidit tirar pel dret i dinamitar les relacions amb la formació política”. Segons els convergents, “actuar d’aquesta forma només mostra un cop més la incapacitat de governar de l’actual equip de govern, que en comptes de buscar solucions que vagin en benefici del poble, busquen assegurar la seva cadira al govern municipal”, i consideren que “no cal barrejar el licit discurs polític i el joc democràtic amb els temes de negociació d’acords”. Finalment, CiU ha anunciat que demanarà una auditoria dels mesos que la CUP ha estat a governant en solitari.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris