dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU surt del govern de Teià

Foto: CiU Teià

Foto: CiU TeiàCiU

Els regidors i regidores del grup municipal de Convergència i Unió (CiU) de Teià han presentat la seva renúncia com a regidors de l’equip de govern. Amb aquesta decisió els convergents abandonen el govern municipal del què en formaven part pel pacte signat el maig de 2012 amb Gent de Teià (GT), grup que compta amb l’alcaldia. Durant aquests temps CiU ha donat suport des de govern a la candidatura de GT, formació que governava amb cinc regidors després de les darreres eleccions municipals. Segons Convergència i Unió, l’esperit d’aquell acord era comptar amb “un govern fort que afrontés la governabilitat de Teià amb cohesió i garanties d’estabilitat”.

A través d’un comunicat, CiU Teià assegura que, en aquest període de gairebé un any i mig, els seus regidors i regidores “han fet un esforç important per donar estabilitat al govern municipal, intentant equilibrar i consensuar aquelles posicions diferents dels dos grups”, i consideren que “s’ha fet una bona feina des de govern”.

Malgrat que els regidors i regidores de CiU asseguren que accepten “part de responsabilitat” per aquelles accions que hagin pogut afeblir la relació entre els dos grups de govern, també consideren que “sempre hem fet un esforç per reconduir la situació”. En aquest sentit denuncien que s’han trobat amb “situacions inacceptables” i “molts casos de menysteniment” vers els seus regidors que els hauria dut a prendre aquesta decisió “gens fàcil”. També asseguren que “la manca de predisposició pel diàleg, pel consens i per la presa de decisions conjuntes, imprescindible per a un pacte de govern, dificultava governabilitat del municipi, que al capdavall és l’objectiu principal de qualsevol consistori”. Finalment, han assenyalat que “la feina feta i la prevista per fer, així com la premissa de treballar activament per Teià, han estat motiu de reflexió abans de prendre una decisió tan important” com la que han comunicat aquesta mateixa setmana.

Els regidors i regidores de CiU que ha sortit del govern de Teià són Josep Botey, Fina Ribas, Montse Gràcia i Francesc Riba. Els propers regidors de govern hauran de prendre el relleu a les regidories d’Hisenda, Cultura, Urbanisme, Recursos Humans, Joventut, Cooperació, Ensenyament i Habitatge, àrees que fins ara havien estat assumides pel grup municipal de Convergència i Unió. Els convergents asseguren que molts programes i activitats endegades han estat “ben planificats” perquè els puguin portar a terme els nous responsables.

1 comentari per a “CiU surt del govern de Teià”

  1. […] de la sortida de Convergència i Unió de Teià del govern municipal, Gent de Teià (GdT) torna a governar en solitari. La coalició […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris