dimecres, 21 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El món local català es defensa al Senat

La delegació catalana | Foto: ACM

La delegació catalana | Foto: ACM

Una delegació d’alcaldes i alcaldesses catalans han viatjat aquest dimarts al Senat de Madrid per mostrar el seu “rebuig frontal” contra la nova llei de governs locals que es tramita a la Cambra Alta. El món local considera que el Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat Local que pretén imposar el Govern central “retira i retalla drets socials”, segons ha denunciat la vicepresidenta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Mercè Conesa.

Per la seva banda, el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor (PSC), considera que la llei “no soluciona els problemes dels municipis i, per tant, no soluciona els problemes dels ciutadans”. La llei espanyola es troba en període d’al·legacions al Senat i, segons denuncia el món local, entra en confrontació amb la llei catalana de governs locals. Entre altres mesures, Madrid preveu limitar les competències que podran exercir els ajuntaments i els exigirà uns mínims d’eficiència per poder desenvolupar-les.

Els dos representants de les entitats municipalistes han estat acompanyats per una nodrida delegació d’alcaldes i alcaldesses catalans entre els quals hi havia l’alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU), i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CiU), qui a més és també senadora. Després de la visita al Senat, la Federació de Municipis de Catalunya ha atorgat un “suspens” al ministro Cristóbal Montoro, tant per l’actitud de l’Executiu en portar endavant el projecte de llei, com perquè “no s’ha volgut consensuar res”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per