dimecres, 21 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Deu mil pergamins i dos ‘Speculum’

El Castell de Vilassar | Foto: Aj.

El Castell de Vilassar | Foto: Aj. Vilassar Dalt

Després de dos anys de converses, l’Ajuntament de Vilassar de Dalt i els propietaris del Castell de Vilassar han signat aquesta setmana un conveni de cessió en dipòsit de l’arxiu patrimonial del castell vilassarenc. Segons informa el consistori, aquest acord fixa un “full de ruta” que pretén posar aquest destacat i inèdit patrimoni historiogràfic a disposició dels investigadors.

En una primera fase, la propietat del castell cedeix en dipòsit al consistori, i per 10 anys prorrogables, els 10.000 pergamins del fons patrimonial catalogat, així com els dos Speculum que acull el Castell de Vilassar. A més, el mateix acord preveu la cessió dels drets d’imatge i reproducció dels documents amb finalitat investigadora o divulgativa del material cedit. Fonts de l’Ajuntament han informat també que en una segona fase, previ acord d’ambdues parts, es planificarà l’inventari del fons patrimonial en paper per establir un nou lliurament de dipòsit documental.

Des del consistori han avançat l’interès de l’Ajuntament per dedicar l’espai que ocupa actualment la Biblioteca Pau Piferrer a la primera planta de la masia de can Banús a l’Arxiu Administratiu i Històric Municipal, lloc on es dedicarà una sala al dipòsit d’aquest important fons patrimonial. La presentació d’aquest conveni coincideix amb els actes d’obertura del Vilazari 978 que tindrà lloc el proper diumenge 30 de juny, a dos quarts de set de la tarda, a la sala d’actes del Museu Arxiu de can Banús.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris