dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Dispositiu contra el ‘botellón’ nocturn

Imatge: YouTube

Imatge: YouTube

Un dispositiu conjunt de Mossos d’Esquadra i Policia local de Mataró que es va dur a terme el passat cap de setmana a les zones d’oci del Pla d’en Boet i del Port mataroní, va identificar més d’un centenar d’infraccions de diferent tipologia. L’actuació – anomenada Dispositiu Marca – va comptar amb la participació de 65 agents dels dos cossos policials, tant uniformats com de paisà. L’objectiu principal d’aquest dispositiu nocturn va ser la detecció del fenomen del ‘botellón’ en aquestes zones d’oci mataroní.

L’actuació, que es va desenvolupar entre les 11 de la nit del dia 26 d’octubre i les 7 del matí del dia 27, va realitzar un total de 110 identificacions en les quals els agents van detectar 111 Infraccions de l’Ordenança de civisme per consum d’alcohol a la via pública i 7 per orinar a la via pública. També, la policia va registrar 14 infraccions a la Llei de Seguretat Ciutadana per consum o possessió de substàncies estupefaents i una per possessió d’armes (amb una intervenció temporal d’armes).

En total, el dispositiu va efectuar 96 proves d’alcoholèmia de les quals 3 van donar positiu en via administrativa i una positiva en via penal. A més, una persona va ser detinguda per un presumpte delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat. També, els agents van aixecar acta d’inspecció de local on van detectar manca de pla d’autoprotecció, de rètol d’identificació de l’activitat i de rètol indicatiu de l’aforament.

Segons informen fonts municipals, es tracta d’evitar el consum de begudes alcohòliques a la via pública, el consum de substàncies estupefaents, els actes vandàlics i incívics, el tràfic d’estupefaents a petita escala i els robatoris a interior de vehicle. Les mateixes fonts han afegit que aquests dispositius també pretenen evitar els robatoris amb violència o intimidació i baralles que es detecten en aquestes zones sobretot els caps de setmana.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris