diumenge, 26 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Cas Innova arriba a Mataró

Seu de CCM Estratègies i Salut | Foto: S.V.

En el marc de l’operació ‘Cirurgia’, la Guàrdia Civil ha registrat aquest dimecres al matí la seu de CCM Estratègies i Salut de Mataró, empresa gestionada per l’expresident de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i exdirector de CatSalut, Carles Manté. També han registrat el domicili de l’expresident de l’ICS i exdirector general del grup empresarial Innova a Tarragona, Josep Prat. Fonts del cos policial han informat que la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona s’ha fet càrrec de la investigació dels fets denunciats tant en Fiscalia de Reus com en el mateix jutjat d’instrucció. Posteriorment, els dos exalts càrrecs han estat detinguts.

Josep Prat i Carles Manté estan imputats pel jutge del Cas Innova per un presumpte delicte d’estafa i malversació de fons públics per les irregularitats detectades en el grup empresarial Innova de Reus. El partit independent Ara Reus va portar el cas als jutjats després que El País informés l’estiu passat sobre l’existència de més de 50 factures per les quals Innova hauria pagat durant anys 13.000 euros mensuals a Manté en concepte d’honoraris de ‘consultoria estratègica’. Tots els pagaments haurien estat autoritzats per Prat com a màxim executiu de Innova i estarien canalitzats a través de l’empresa CCM Estratègies i Salut, propietat de Carles Manté i la seva dona. En la seva denúncia, Ara Reus calculava que els pagaments podrien ascendir a uns 695.000 euros i denunciaven que podrien suposar delictes d’estafa, apropiació indeguda i malversació de fons públics.

La Guàrdia civil ha informat també que les actuacions es troben sota secret de sumari i són dirigides pel Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris