dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El crisantem, el rei de Tots Sants

Foto: mercatflor.cat

Foto: mercatflor.cat

Des del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya – amb seu a Vilassar de Mar – han informat que, malgrat la crisi i els prejudicis que suposa l’increment de l’IVA del 8 al 21%, la diada de Tots Sants segueix sent una de les més importants per al sector. Seguint la tradició, al llarg del mes d’octubre, i especialment en aquest segona quinzena, el volum de venda es veu incrementat per la forta demanda que hi ha de diversos productes ornamentals. El sector recorda que els més destacats són el crisantem, tant en flor tallada com en les seves diverses presentacions de planta en test, seguit d’el clavell, el gladiol, les roses i els elements decoratius propis d’aquesta època de l’any, com les carabasses.

Degut a l’important increment de la demanda, aquests dies l’oferta de crisantem és molt àmplia. L’anomenada margarita d’hivern compta amb desenes de varietats, que fan que es trobi disponible en multitud de colors i formes diferents. A més del clàssic coronados, hi ha el crisantem de bola, el d’aranya, el de botó… en colors que van dels habituals groc i blanc, al vermell, el morat, el taronja, el rosat, o fins i tot els multicolor. Pel que fa a la planta de crisantem en test, que es pot trobar pràcticament tot l’any, la gamma és igualment molt variada, i s’hi afegeix el fet que es tracta d’una espècie molt agraïda, fàcil de cuidar i d’un alt valor ornamental. De fet, en molts països és una espècie molt preuada per a enjardinaments i obra pública, per la seva espectacularitat i resistència.

Malgrat que aquests són dies de facturacions importants, floricultors i productors de planta viva estan ajustant cada vegada més la seva oferta, ja que les vendes han anat baixant molt al llarg dels darrers anys, arribant a ser un 25% inferiors a les de fa 5 anys. “En general es conrea menys flor, tot i així se satisfà plenament la demanda”, conclouen fonts del sector.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris