dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El gatet Eixerit XIII

Foto: J.A. López Garriga

Foto: J.A. López Garriga

Com tots sabeu, jo parlo amb els animals; em comunico amb ells, els hi dic coses; les coses que en aquell moment sento, espontànies naturals, carinyoses o no, segons estigui d’humor, etc. Ells m’escolten hi també em contesten, a la seva manera està clar. L’altre dia a l’Eixerit, que és el meu gatet, li deia de tot una miquetona; que si l’hort no arranca, que si el temps no ajuda, que si els ocells es mengen la poca collita, … Bé, i així un sense fi de coses.

Qui em vegi dirà que aquest home està boig. Us explico l’última: després d’escoltar el Telediario com cada dia m’entra un mal humor, un estrès, un que sé jo que jo que sé; m’indigno, flipo de tant i tant pocavergonya. Total, que vaig treure la meva ira malparlant contra els sistemes, contra tots aquells clans que ens xuclen la sang, sense haver-hi ningú que els aturi. La corrupció és una imposició que ens ha clavat a la creu i continuadament ens passa la fel per la boca. No hi ha dia que podem estar tranquils. Tant per la part política, amb els Governs al capdavant, com la Justícia, la monarquia, la banca, fins i tot el Clero. Ens tenen saturats.

Bé, perdoneu, parlant d’aquestes misèries humanes se m’ha anat l’olla. Us estava parlant del meu Eixerit, doncs al veurem tan empipat i alterat parlant-li d’aquestes porqueries, sabeu què va fer? No us ho perdeu! Doncs amb el seu aire que el caracteritza es va acostar lenta i suaument, amb elegància i tremp, mirant-me als ulls, i em va acariciar amb el seu cos, com volent dir: ‘Amic meu, si no hi ha res a fer, no et disgustis perquè tindràs dues feines. T’ho has de prendre amb calma i saviesa, o sigui, sigues naturalment un animal i veuràs les coses amb un altra dimensió, una dimensió desconeguda’.

Tinc la sensació de que té tota la raó. Tots plegats haurem d’intentar canviar d’estratègia. En aquestes èpoques tan decebedores, amb tants incompetents i irresponsables ocupant les altures. Potser la millor teràpia per poder veure tranquil·lament les notícies és tenir un gatet Eixerit al teu costat qui, amb la seva visió, et comprengui i tranquil·litzi.

Josep Garriga

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris