dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Masnou perd la bandera blava

Una de les platges del Masnou | Foto: A.M.

Una de les platges del Masnou | Foto: A.M.

Les platges del Masnou no lluiran aquest estiu la bandera blava. Tot i que la notícia de l’adjudicació de les banderes blaves es va fer pública el passat 23 de maig, el consistori no ha rebut fins aquest dijous 30 de maig la notificació oficial i el detall dels motius pels quals enguany les platges masnovines no han rebut aquest reconeixement. Segons la notificació de l’ADEAC, l’òrgan que gestiona la concessió de les banderes blaves, l’excés d’ocupació de la sorra a la platja d’Ocata per les guinguetes i l’existència de vessaments a la platja provinents de les piscines del Càmping del Masnou han fet que el municipi hagi perdut les banderes atorgades l’estiu passat.

A través d’un comunicat, l’Equip de Govern ha manifestat el seu “desacord” amb el fet que la sobreocupació de les guinguetes hagi estat un factor negativament decisori. En aquest sentit, l’Ajuntament del Masnou ha recordat que “la bandera blava és senyal de qualitat de les aigües, dels serveis i de realització d’activitats, d’informació, educació i gestió ambiental”. Per altra banda, sobre la qüestió dels vessaments del càmping, el mateix consistori ha manifestat que “és un fet que s’ha produït puntualment altres anys i que es tornarà a intentar esbrinar-ne les causes, però que no es pot deduir que sigui responsabilitat directa del càmping”.

Pel que fa als serveis que són responsabilitat de l’Ajuntament, les mateixes fonts han informat que “els plans de treball del manteniment de les platges del municipi no han patit enguany cap variació i s’han mantingut els nivells de qualitat de l’aigua. Per tant, tot el que fa referència a la qualitat de la sorra i l’aigua s’ha superat amb èxit”, han conclòs.

1 comentari per a “El Masnou perd la bandera blava”

  1. […] d’estiu les platges d’Ocata i del Masnou tornaran a lluir la Bandera Blava, després de perdre-la fa dos anys. Enguany, les platges del municipi han recuperat aquesta distinció que atorga la Fundació Europea […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris