dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

ERC+SxA, PSC i CiU formen tripartit a Alella

Foto: Aj. Alella

Foto: Aj. Alella

Esquerra Republicana de Catalunya + Sumem per Alella (ERC+SxA), Convergència i Unió (CiU) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) han signat aquest dijous, al migdia, un acord programàtic per governar junts l’Ajuntament d’Alella el que resta de mandat. Amb la incorporació dels tres regidors de CiU, l’equip de govern, que fins ara compartien ERC+SxA i PSC, passa de 7 a 10 regidors del total de 13 representants que conformen el Consistori.

Signatura de l'acord | Foto: A.A.

Signatura de l’acord | Foto: A.A.

Segons consta a l’acord de govern, els tres grups municipals signants han decidit “sumar esforços i voluntats” per afrontar els reptes de futur, atenent a les circumstàncies històriques que viu el país. En aquest sentit, l’escrit destaca “el clam popular expressat a les urnes per una majoria del poble de Catalunya a les eleccions al Parlament de Catalunya de novembre de 2012, i les manifestacions massives de la Diada dels anys 2012 i 2013”. A més, conscients que els ajuntaments són “una peça clau per tirar endavant el procés per decidir el futur polític de Catalunya”, l’acord dóna continuïtat a la feina realitzada en el darrer any de mandat i referma la voluntat política de continuar “desplegant polítiques al servei del desenvolupament sostenible del nostre territori, de la gestió eficient dels recursos municipals i de la millora de la vida i del benestar de tots els ciutadans i ciutadanes d’Alella”.

El text ha estat signat per Andreu Francisco, alcalde d’Alella i cap del grup municipal d’ERC+SxA;Cristina Xatart, cap del grup municipal de CiU; i Glòria Mans, cap del grup municipal del PSC. Tots tres han agraït la “bona predisposició” de la resta de grups per arribar aquest acord, del qual s’han mostrat convençuts que enfortirà la representativitat del govern a l’hora de prendre decisions i treballar pel benestar dels alellencs i les alellenques.

Nou carpitàs

Les primeres conseqüències de l’acord suposaran un canvi al cartipàs municipal. així, la representant de CiU, Cristina Xatart, ocuparà la primera tinença d’alcaldia, que fins ara ocupava Frederic Salas (ERC+SxA), i també assumirà la nova Regidoria de Promoció d’Alella, una àrea que substitueix i amplia la Regidoria de Turisme,que fins ara estava en mans de la regidora Isabel Nonell (ERC+SxA). Aquesta darrera s’encarregarà a partir d’ara de la Regidoria de Comunicació, que estava dins de les atribucions d’alcaldia, a més de les àrees d’Administració i Innovació i també es mantindrà com a responsable de la Festa de la Verema.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris