dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Gallostra: Carta al conseller

Visita del PSC al col·lectiu | Foto: PSC Maresme

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor (PSC) ha enviat una carta al conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, per tal que “intermedi amb celeritat” entre l’empresa Gallostra i el col·lectiu de treballadors afectats pel tancament de la fàbrica tèxtil el passat mes de desembre. En la seva missiva, Amor demana “cercar solucions” a la situació “tan dramàtica” que està patint el col·lectiu de treballadors format per unes 125 persones i les seves famílies.

L’alcalde pinedenc també ha demanat al conseller que plantegi “polítiques actives d’ocupació” per aquestes persones que inevitablement aniran a l’atur i que “necessiten accions formatives per poder-se reinserir en altres sectors amb més oportunitats”.

Cal recordar que la majoria de persones que formen el col·lectiu de treballadors de l’empresa s’han tancat indefinidament a la fàbrica per protestar pel tancament de Gallostra, denunciar que porten uns 8 mesos sense cobrar les seves nòmines i per reclamar les indemnitzacions que consideren justes. Concretament, els treballadors reclamen una indemnització de 45 dies per any treballat, quan sobre la taula només hi hauria l’oferta de 20 dies per any corresponents al Fons de Garantia Salarial (FOGASA).

Divendres passat, 25 de gener, el Primer Secretari del PSC Maresme i Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, el Diputat al Congrés dels Diputats, Joan Rangel, i la Diputada al Parlament de Catalunya, Alícia Romero, van visitar el col·lectiu per recolzar-los en la seva “injusta situació”. Els socialistes han avançat també que coordinaran accions tan a nivell local com autonòmic per cercar solucions per als afectats.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris