dijous, 22 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Indignats amb l’estació de Premià de Mar

Imatge: YouTube

Tall de la via | Imatge: YouTube

Uns 200 veïns de Premià de Mar – 500 segons l’organització – es van manifestar diumenge 28 d’abril al migdia a l’estació de Rodalies-Renfe del municipi maresmenc, on havien organitzat una botifarrada popular en protesta per la remodelació de les instal·lacions que han titllat de ‘nyap’. Segons informa EFE, l’acció ha estat organitzada per una plataforma d’usuaris que es mostra crítica amb la supressió del pas subterrani per accedir a l’estació, així com pel recorregut que els obliga a fer per canviar d’andana, en una estació que acaba de ser remodelada.

Els manifestants van tallar durant uns minuts la via i la carretera nacional II, i també van empaperar l’estació amb cartells de protesta davant la mirada dels Mossos d’Esquadra. Els veïns també es queixen que no hi ha papereres i que no s’ha substituït l’ascensor que continua tenint unes dimensions i una estructura no homologades. Un dels impulsors d’aquestes acció de protesta, Lluís Soler, ha informat a la mateixa agència que han intentat parlar amb totes les administracions, inclòs l’Ajuntament de Premià de Mar, per tots els mitjans però “sense èxit”. L’objectiu d’aquesta acció de protesta és reunir el màxim nombre de persones perquè “la remodelació que s’ha fet a l’estació és nefasta”.

El polèmic ascensor | Foto: Grup d'usuaris

El polèmic ascensor | Foto: Grup d’usuaris

El grup d’usuaris va presentar un informe tècnic sobre la remodelació que s’ha fet a l’estació a la Subdirecció General de Construcció de la Direcció General de Ferrocarrils, que depenen del Ministeri de Foment, denunciant els fets i advertint de la responsabilitat que tenen en els possibles accidents que es puguin produir. En aquest sentit, també han presentat una queixa al Defensor del Poble. El col·lectiu també ha encetat una campanya de recollida de signatures a través del portal change.org. La remodelació de l’estació de Premià de Mar ha costat 1,6 milions d’euros.

D’altra banda, l’ajuntament de Premià de Mar s’ha donat fins a final d’any per veure si Adif reacciona a la concentració de diumenge i aporta solucions als seus errors de disseny i mancances. Així ho ha confirmat aquest matí en declaracions a Premià Notícies el Tinent d’Alcalde de Territori de Premià de Mar, Antoni Subirà. En la mateixa entrevista, Subirà s’ha mostrat indignat del fet que Adif es justifiqui dient que l’Ajuntament havia acceptat el projecte de remodelació de l’Estació quan en cap cas els han deixar intervenir en la planificació de l’interior de l’equipament, on es concentren la majoria de deficiències. El Tinent d’Alcalde ha afegit que buscaran la màxima unitat política a Premià de Mar per forçar a Adif a aportar solucions per l’estació i que, fins i tot, preveuen dur aquesta qüestió al Congrés dels Diputats.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris