divendres, 23 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Hipnosis Ericksoniana

Mercedes Ullod | Foto: Redacció

Mercedes Ullod | Foto: Redacció

La Hipnosis Ericksoniana permet accedir al nostre inconscient de manera conscient

La hipnosis, tal i com ho demostren nombrosos estudis, és una eina molt eficaç que permet millorar i escurçar la durada dels tractaments psicoterapèutics, ja que facilita l’accés als recursos i capacitats inconscients, permetent que es pugui realitzar el canvi d’associacions emocionals i d’hàbits de conducta no desitjats.

La Hipnosis Erickosinana, basada en mètodes i tècniques del psiquiatra americà Milton H. Erickson, és un procediment agradable en el qual la persona està en un estat de relaxació, sent conscient en tot moment del que succeeix i podent exercir el control, si es desitja. En la Hipnosis Ericksoniana s’utilitzen tècniques de visualització, relaxació, llenguatge metafòric i natural. És una eina molt eficaç en trastorns d’ansietat, estrès, depressió, insomni, fòbies, obsessions, addiccions… I és ideal com a tractament complementari a diversos problemes mèdics, com la dermatologia o el dolor, entre d’altres. És una eina molt útil per modificar hàbits de conducta com el quequeig, trastorns en l’alimentació, tics, preparació d’exàmens… Permet aconseguir ràpidament profunds estats de calma i benestar reduint la sensació d’ansietat i proporcionant un alleujament immediat.

El seu avantatge és que actua directament sobre l’inconscient. La persona accedeix als seus propis recursos i capacitats, la qual cosa li permet generar les associacions emocionals i canviar els hàbits de conducta no desitjats, ja que és en l’inconscient on es troben els recursos propis necessaris per a la recuperació. Esdevé, així, una eina molt eficaç perquè la persona es pugui retrobar amb si mateixa.

És una tècnica molt utilitzada a Estats Units, Europa i Àsia (especialment a Japó) i el seu ús comença a estendre’s al nostre país, ja que s’ha demostrat que, a més de la seva efectivitat com a teràpia principal, és ideal com a teràpia complementària, ja que ajuda a millorar l’eficàcia del tractament a seguir per a cada patologia i a escurçar la seva durada.

Mercedes Ullod | Psicòloga Integral

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per