dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘La vida de Adèle’

Fotograma: 'La vida de Adèle'

Fotograma: ‘La vida de Adèle’

El realitzador francès Abdellatif Kechiche ens aboca de ple a una riuada indeturable de sensacions i sentiments a través del seguiment de les primeres temptatives de l’adolescent Adèle (Adèle Exarchopoulos) per trobar la seva identitat sexual tot encetant una apassionada i tòrrida relació lèsbica amb una altre noia que porta els cabells tintats de blau, Emma (Léa Seydoux).

Es tracta d’una pel·lícula de tres hores de durada senzillament magistral al aconseguir transmetre des de la immediatesa tota la sensualitat, la carnalitat, el romanticisme i la desesperació d’una relació sentimental d’alt voltatge sexual i emocional.

Fotograma: 'La vida de Adèle'

Fotograma: ‘La vida de Adèle’

Una pel·lícula absolutament fresca, rotundament física i feridorament real.  Una bellíssima i torrencial passió amorosa devoradora que desborda els límits del cinema convencional al qual estem familiaritzats i supera en escreix també el cinema situat als marges creatius de l’oficialitat pel grau de verisme i credibilitat que encomana.

La vida de Adèle ha possibilitat el miracle de que el cinema pot copsar-se com una experiència vivent gens aliena, i igual que els convulsos cossos abraçats de les dues amants, la pel·lícula se t’enganxa a la pell i no te’n pots desprendre.

Sentim la pel·lícula  bategar, respirar i transpirar al ritme i la cadència de l’impuls amorós triomfant, i després amb el cor compungit veiem com s’ofega, sanglota i es regira quan l’amor ja es retira.

La vida de Adèle ens va deixar en estat de xoc al festival de Cannes’2013 i aquesta proesa cinematogràfica, premiada finalment amb la Palma d’Or, es va convertir immediatament en la nostra imprescindible història d’amor de l’any.

Joan Millaret Valls

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris