dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Augmenten els abandonaments de gats

Foto: Aj. Llavaneres

Els animals de companyia també es veuen afectats per la crisi. Els membres de l‘Associació d’Ajuda a la Defensa d’Animals de Llavaneres (ADALL) han fet balanç advertint que durant l’any 2012 s’ha registrat un “important augment” d’abandonaments de gats. L’entitat ha demanat més suport per mantenir controlades i netes les colònies d’aquests animals a Sant Andreu de Llavaneres.

L’ADALL s’encarrega des de fa uns anys del control de les colònies de gats del municipi. Les principals tasques dels voluntaris se centren en la distribució de pinso i aigua a les menjadores que s’han anat instal·lant en diferents punts del poble, així com en tirar endavant la campanya d’esterilització, que ajuda a controlar el creixement de les colònies.

Durant el 2012, aquesta entitat que compta amb el suport de l’Ajuntament de Llavaneres va fer esterilitzar 64 gats, però també va afrontar un important increment d’abandonament d’aquestes mascotes. L’associació acaba de presentar el balanç de l’any i, malgrat aquesta dada negativa, la valoració conjunta és “positiva”. Per altra banda, l’ADLL ha demanat més suport per tirar endavant els seus objectius per al 2013.

A l’increment dels abandonaments de gats, que es concentren en major grau durant l’estiu, s’ha de sumar que durant el 2012 es van reduir el nombre d’adopcions. És una altra de les dades destacades del balanç de la feina feta per l’ADALL durant l’any passat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris