dijous, 22 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Milloren la xarxa elèctrica aèria a Tordera

.

Xarxa aèria | Foto: Endesa

Endesa ha realitzat treballs de reforma tecnològica d’una línia de mitja tensió a 25 kV que alimenta Tordera. Aquesta actuació, que segons la Companyia elèctrica han suposat una inversió d’uns 60.000 euros, millora la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als clients que depenen d’aquesta infraestructura.

Els treballs han consistit en renovar diversos elements de la xarxa aèria de més de 30 quilòmetres de llargada. En destaquen el canvi de suports elèctrics i la renovació dels aïlladors de vidre per uns nous de polimèrics. Aquest aïllament, fabricat a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona, és més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques i aporta significatius avantatges respecte l’anterior. També és resistent a la calamarsa, les pedregades i les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.

A més, també s’han realitzat tasques de neteja de la massa forestal que creix al voltant de les línies per tal d’assegurar l’obertura de corredors i corriols de seguretat a sota i als costats del cablejat de mitja tensió, els quals tenen la funció d’actuar com a tallafocs. Així, la Companyia pretén evitar incidències en el subministrament elèctric i salvaguardar la xarxa de possibles incendis forestals.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris