dissabte, 21 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sostenibilitat: ‘Un autobús estalvia 73 cotxes’

Un autobús de Noventis | Foto: Noventis

Un autobús de Noventis | Foto: E.C.

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, l’Empresa Casas i l’Ajuntament de Mataró han organitzat una iniciativa que pretén mostrar d’una manera original i innovadora l’estalvi econòmic i mediambiental que ofereix l’ús del transport públic en comparació amb el vehicle privat. Aquesta acció s’emmarca en la política de conscienciació ecològica que duu a terme Moventis, grup del qual en forma part l’Empresa Casas.

Més concretament, l’objectiu de la presentació, a través de la imatge que un autobús estalvia 73 cotxes a la carretera, ha girat a l’entorn del concepte que l’ús del transport públic redueix considerablement l’emissió de C02, així com el cost del viatge. En aquest sentit, durant la presentació s’ha explicat que el trajecte de 30 quilòmetres entre Barcelona i Mataró suposa un cost mínim de 6,14 euros en vehicle privat (tenint en compte els peatges, manteniment i combustible), mentre que en autobús el cost del bitllet, amb un títol de transport que integra 10 viatges, es redueix a 2,64 euros.

El president de Moventis, Miquel Martí, ha destacat que els models de conducta dels ciutadans estan canviant a favor d’una mobilitat més sostenible. “L’actual context econòmic incentiva que la gent utilitzi el transport públic o el cotxe propi compartit, fets que demostren la conscienciació ciutadana”, ha afirmat. L’acte divulgatiu s’ha dut a terme a l’Espai Firal del Nou Parc Central de Mataró i ha estat presidit també per la regidora de Via Pública de Mataró, Núria Calpe.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per