dissabte, 24 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

N-II: Donen la raó a les queixes del Masnou

Rotonda al Masnou | Foto: Arxiu

Després de la reunió urgent sol·licitada per l’Ajuntament del Masnou, la Direcció General de Carreteres de la Generalitat ha comunicat al consistori la seva voluntat de rectificar les obres realitzades a la carretera Nacional II per restablir dels dos carrils en sentit Mataró, entre les rotondes d’Alella i Montgat.

Durant una reunió mantinguda aquest dimarts 22 de gener, a la tarda, el director general de Carreteres, Xavier Flores, ha comunicat aquesta decisió a l’alcalde del Masnou, Pere Parés, i al regidor de Mobilitat, Quim Fàbregas. Flores també ha avançat als dos responsables municipals que les obres podrien començar aquesta mateix dimecres, sempre que el temps ho permeti. Les actuacions es farien a la nit per minimitzar les molèsties al trànsit. A més a més, fonts municipals han avançat que s’aprofitarà aquesta intervenció per aplicar algunes petites millores relacionades amb la seguretat, com ara la instal·lació de petits reflectants a la doble línia contínua.

Les mateixes fonts han assenyalat que tornar a la situació anterior era la sol·licitud que feia l’Ajuntament en el cas de no poder trobar una solució millor de manera immediata. La trobada entre Generalitat i Ajuntament s’ha produït després que el consistori masnoví demanés una trobada d’urgència amb el director general de Carreteres en comprovar que la intervenció a la Nacional II – que ha donat com a resultat dos carrils en sentit Barcelona i un en sentit Mataró en el tram afectat – no només no ha produït els efectes esperats sinó que, a més, ha provocat des del primer moment retencions importants en sentit a la capital del Maresme.

Des de que es va efectuar el canvi, l’Ajuntament ha rebut nombroses queixes que han posat de manifest el malestar de la majoria dels usuaris habituals d’aquest tram de carretera. Moltes d’elles van arribar també a la Redacció de Diari Maresme a través de la secció de comentaris. Davant aquestes queixes, Xavier Flores ha lamentat que el resultat de la intervenció recent no hagi coincidit amb el que feien preveure els estudis realitzats prèviament per la Direcció General.

Carril reversible?

Per altra banda, per intentar solucionar altres problemes que es troben en l’origen del conflicte, com ara les cues que es formen habitualment en sentit Barcelona, l’Ajuntament ha proposat a la Direcció General de Carreteres la possibilitat de transformar el carril central de la via entre les dues rotondes en un carril reversible. És a dir, que es pugui habilitar en un sentit o en l’altre segons les necessitats del trànsit en cada moment del dia. Xavier Flores s’ha compromès a estudiar la viabilitat d’aquesta proposta, però ha avançat que, a banda dels problemes de finançament, hi pot haver complicacions tècniques quant a la introducció d’aquest carril a les rotondes.

Com a contrapunt de la notícia, l’Ajuntament del Masnou ha sol·licitat hora per mantenir una reunió amb la Conselleria de Territori i Sostenibilitat per exposar-li els problemes de mobilitat que hi ha al Baix Maresme i demanar-li la gratuïtat de la C-32 en el tram entre Montgat i Mataró, o, si més no, que es tornin a recuperar les bonificacions de fins al 100% per als usuaris habituals del peatge d’Alella. Aquestes bonificacions van ser retirades l’1 de gener de 2012 i van afectar més de 7.000 usuaris que fins a aquell dia gaudien de la gratuïtat de l’autopista en els seus desplaçaments diaris cap a Barcelona i rodalies per motius laborals.

1 comentari per a “N-II: Donen la raó a les queixes del Masnou”

  1. Andreu ha dit:

    Rectificar és de savis, però…qui ha pagat tot aquest “fer i desfer” creat per un incompetent? se li hauria de treure del sou….m’agradaria saber quant ha costat aquesta bajanada….

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per