dijous, 22 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Oksman i Cater guanyen el Festimatge

 Sergio Oksman i Herman Cater | Foto:


Sergio Oksman i Herman Cater | Foto: Tino Valduvieco

L’eslovè Herman Cater ha estat el guanyador del Trofeu Torretes de Fotografia 2013, mentre que el documental ‘A story for the modlins‘, de Sergio Oksman ha rebut el Trofeu Torretes de Curtmetratge 2013. El Festival de la imatge de Calella (Festimatge) va lliurar diumenge els seus guardons 2013 i ho va fer en una gala presentada per la Rut Martínez, que va comptar amb la participació dels actors Miki Esparbé i Albert Prat, que van posar la nota còmica, i que va ser amenitzada musicalment per Juan Carlos Narzekian Quartet. També es van lliurar dos premis dins la 40 Trobada Internacional de 9,5mm, que han estat per al francès Jean Penavayre pel conjunt de les dues obres presentades ‘La petroleuse’ i ‘La jamais contente’, en la categoria de Premi del Jurat, i per a l’alemany Wolf-Hermann Otte per ‘Der Aphel’, en la de votació popular.

Premi Torretes 2013 | Autor: Herman Cater

Premi Torretes 2013 | Autor: Herman Cater

El 37 Trofeu Torretes de Fotografia compta amb 67 premis en tres categories: obres en color, monocroma i secció mar, que són atorgats per cinc institucions: la Federació Internacional de l’Art Fotogràfic (FIAP), la Confederación Española de Fotografía (CEF), la Federació Catalana de Fotografia (FCF), Imatges Sense Fronteres (ISF) i Foto-Film Calella. Dels 67 premiats, provinents de diversos països, 14 han pogut recollir el seu premi personalment. Entre ells el guanyador del Premi d’Honor Trofeu Torretes de Fotografia, dotat també amb 1.000 euros, que ha estat l’eslovè Herman Cater.

Pel que fa al 19 Trofeu Torretes de Curtmetratges, 13 dels 16 premis que atorga el certamen han estat recollits pels seus guanyadors. Sergio Oskman, director del documental ‘A story for the molins’ ha rebut el Premi d’Honor Trofeu Torretes de Curtmetratges, dotat amb 1.000 euros, al millor curtmetratge del certamen. Des de l’organització han avançat que a partir d’ara comença el compte enrere per preparar-ne el següent Festival de la imatge de Calella: El Festimatge 2014.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris