dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda s’adhereix al Fons Social de Vivendes

Pineda | Foto: Google Maps

L’Ajuntament de Pineda de Mar s’adherirà com a institució col·laboradora al conveni subscrit per la Federació Espanyola de Municipis (FEMP) per a la creació d’un Fons Social de Vivendres destinades al lloguer. Aquest fons començarà a funcionar a partir del proper mes de març i posarà en lloguer al conjunt de l’Estat uns 6.000 habitatges propietat de bancs i caixes. El Fons també compta amb vivendes a Pineda de Mar i l’alcalde, Xavier Amor (PSC), ha confirmat que el Ple de l’Ajuntament aprovarà aquest dijous 28 de febrer l’adhesió del consistori al conveni de la FEMP.

En aquest Fons Social de Vivendes hi podran accedir les persones que hagin estat desnonades per l’impagament de la hipoteca de la seva primera vivenda, des de l’1 de gener del 2008 i que, a més, es trobin en situació especial de vulnerabilitat social. Els habitatges s’oferiran en lloguer per imports que oscil·len entre 150 i 400 euros al mes. Les persones que optin a una vivenda de lloguer social hauran de complir els requisits fixats. Bancs i caixes posaran a disposició dels possibles beneficiaris i dels ajuntaments, la informació relativa als pisos inclosos en el Fons Social de Vivendes en lloguer, així com de les seves característiques bàsiques, distribució per municipis i requisits per accedir al contracte d’arrendament i les seves condicions.

Segons ha informat la FEMP, els ajuntaments que se sumin al conveni seran responsables de valorar la situació i el risc social de les persones que demanin un habitatge de lloguer, de cara a prioritzar les adjudicacions. El mateix conveni estableix que els Serveis Socials s’encarregaran d’emetre, en el termini de quinze dies i, a petició de les entitats financeres, un informe sobre la necessitat o risc social dels sol·licitants de vivendes, amb l’objectiu de prioritzar entre les persones que optin a un habitatge de lloguer. L’assignació de vivendes començarà el 31 de març i el procés es repetirà abans de la finalització de cada trimestre. Els ajuntaments i les organitzacions socials també facilitaran informació i assessorament sobre el procés a seguir per sol·licitar una vivienda de lloguer.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris