dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Presentació de CinemArt

Logo: Cinemart

Logo: Cinemart

El dissabte dia 7 de desembre, tindrà lloc la presentació oficial del Congrés de Cinema i del Festival Internacional de Curtmetratges CinemArt, que es realitzarà del 26 al 29 de juny a Pineda mateix. És un intent de dignificar i prestigiar el cinema com a Art, amb majúscules, i també com a mitjà imprescindible d’expressió cultural. Amb mes raó ara, que no disposem de cap sala estable de cinema al poble.

Cartell:

Cartell: CinemArt

Durant el transcurs d’aquest dia, es faran una sèrie d’activitats, que consistiran en: 11 h. Rebuda d’autoritats a la Casa de la Vila en què està prevista l’assistència dels cònsuls de Rússia, Ucraïna i Kazakhstan, ja que es projectarà un cicle de cinema rus. Aquest és el programa: 11,30 h. Inauguració de la Fira a la plaça de Catalunya. 11,45 h, Representació del gran espectacle Òpera amb tu al Centre Cultural. 5 h. Inauguració de l’exposició col·lectiva de pintors “La influència del cinema en la pintura“ a Can Comas. 5,30 h. Projecció de film La piconadora i el violí, del prestigiós director Andréi Tarkovski, a Can Comas.

A partir d’aquí es vol crear una dinàmica permanent, relacionada amb el cinema, acompanyada d’algunes actuacions musicals, per així crear un circuit a través d’una xarxa de bars de la localitat que participaran directament passant films en diferents dies i diversos horaris per no trepitjar-se els uns als altres i amb gèneres també força diferents, com poden ser el musical, infantil, d’autor, ciencia-ficció, etc. Alguns dels bars són el Barcelona, Diagonal, Joao, Can Comas, etc

Però el plat fort serà del 24 al 29 de juny, on es farà un Congrés de Cinema i un Festival Internacional de Curtmetratges repartits pels espais de la Biblioteca Serra i Moret, Can Comas, Centre Cultural… Es projectaran unes 130 pel·lis en total.

L’organització corre a càrrec de les entitats locals Art x Art i Kultura Local, amb la col·laboració de la “Casa del cine“ de Barcelona i la revista Tot en rus.

El coordinador és l’Emili Biosca, mestre retirat; l’Òscar Deza, responsable musical; la Vanessa Mudarra, secretària, i un servidor, responsable artístic. Esteu tots i totes convidats/es a participar-hi, i a més a més l’entrada és de franc. Per cert, a la nostra web, cinemartpinedaweebly.com, i dintre de pocs dies, sense el weebly, que us recomano la guardeu a favorits, podreu anant trobar la informació que anem generant, com per exemple que al gener posarem a Verkami, de micromecenatge, una proposta perquè pogueu col·laborar amb nosaltres. Moltes gràcies.

Al bar Joao de l’hotel Montpalau, a la cèntrica plaça de les Mèlies, han programat tots els divendres a les 10,30h. del vespre un cicle d’actuacions. Ara, al començament, es faran monòlegs de comèdia, però amb la intenció, tal i com ja es va fer l’any passat, d’obrir-se a altres camps per oferir altres tipus d’espectacles com música, cinema, poesia, teatre… Esperem que la iniciativa acabi quallant i creï l’hàbit d’assistir tots el divendres a una nova oferta cultural de qualitat a Pineda.

L’Arxiu municipal, junt amb l’editorial Efadós, han llençat al carrer uns fascicles de la nostra història local, força interessats, sota el nom de: L’Abans (recull gràfic 1882-1975). És en la línia del llibre Pineda en el Temps, però aquest cop posant l’accent en l’aspecte visual, ja que les fotografies són d’una gran qualitat i prenen el relleu més destacable del llibre. De moment té una gran acceptació, ja que la llibreria L’Arbre Verd m’ha informat que tenen uns 170 d’encarregats, fixos, cada semana. Tot un exemple a seguir que esperem que obtingui un gran ressò popular.

Logo: 'La carretera'

Logo: ‘La carretera’

Una altra editorial, però aquest cop de caire local, anomenada La carretera que ha penjat a la seva web el meu llibre, la novel·la sobre el general Josep Moragues titulada Somnis de llibertat. Us la passo per a qui la vulgui llegir. Espero que us agradi, gràcies.

Canviant de tema, ha sorgit un nou grup sobiranista pinetenc que es diuen la Colla Pessigolles, que acaben de presentar-se en societat. La seva primera acció va ser penjar una estelada a les Mèlies aquest estiu, però va desaparèixer aviat i ara han fet l’agosarada proposta de posar al cim del turó del Montpalau, en un costat del castell, una estelada gegant de dimensions espectaculars, ja que es podrà veure des de tot el poble, fins i tot de molts quilòmetres lluny. Esperem que reexin en l’empresa, ja que el dia 1 de desembre es troben a Can Martorell, a les 9 h. del matí, per anar col·locar-la al seu lloc a fi que onegi majestuosament i domini així tot el paisatge. Endavant les atxes!

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris