dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Previsió del temps (31 de maig al 2 de juny)

Imatge:

Imatge: Marc Llach Ibáñez

Aquest proper cap de setmana toca parlar de temperatures en ascens i ruixats cada vegada més locals. Però abans de parlar de la previsió hem de mirar una mica el que ha passat aquesta setmana, i és que les temperatures han estat molt baixes per estar a finals de maig. En el mapa de la dreta (elaborat per Marc Llach Ibáñez) es pot veure un recull de les temperatures mínimes a la comarca durant la nit de dimecres a dijous. Realment difícil de creure que en vint dies entrem a l’estiu.

.

.

Dit això ara toca veure la previsió per divendres que vindrà marcada per una lenta pujada dels termòmetres, serà més notable la pujada de les temperatures durant el dia tot i que les mínimes ja no seran tant baixes com dies enrere. Pel que fa a l’estat del cel, doncs toca parlar d’alguns núvols que afectaran qualsevol punt de la comarca durant el matí i que podran deixar escapar algun ruixat al llarg de les darreres hores del matí i especialment el migdia. Durant la tarda els ruixats han d’anar perdent intensitat i desapareixent. Tindrem vent de component marítima que permetran aportar humitat a l’ambient i produir les precipitacions comentades anteriorment, un vent que en conjunt bufarà entre fluix i moderat i que aixecarà un onatge de mig metre a tot estirar.

.

.

De cara a dissabte el panorama pinta molt més estable amb alguns núvols decoratius que permetran fer pujar les temperatures, tant les màximes com les mínimes. Per tant parlarem de valors que començaran a semblar-se poc a poc a les temperatures que hauríem d’esperar per l’època en què ens trobem. Durant la tarda creixeran novament algunes nuvolades tot i que no s’espera que descarreguin enlloc de la comarca. Pel que fa a l’estat del mar, esperem una alçada de les onades que en cap cas hauria de superar el metre d’alçada. Hi hauran vents febles bastant variables al llarg del dia.

.

.

La jornada de diumenge tornarà a ser molt estable, amb molt de sol durant el matí i creixement de nuvolades durant la tarda. Possiblement aquestes nuvolades siguin una mica més compactes que les de dissabte i no es descarta que arribi a caure alguna gotellada a les zones interiors de la comarca. Les temperatures seran molt similars a les de dissabte. Tindrem un onatge que rondarà el mig metre d’alçada a la costa del Maresme i un vent que continuarà variable predominant les direccions marítimes.

La propera setmana tot sembla indicar que tornarem a tenir ruixats a la meitat nord-est de Catalunya durant les tardes tot plegat amb temperatures cada vegada més altes.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris