diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Propostes de millora d’Amics de Calella

Ajuntament vell de Calella | Foto: Arxiu

Ajuntament vell de Calella | Foto: Arxiu

En primer lloc, cal felicitar-nos per les millores en tots els equipaments culturals de Calella, moltes d’elles a càrrec de la iniciativa pública (Ajuntament) però també d’altres a cura d’entitats com l’Associació Sant Quirze. Altrament voldríem repassar una mica les millores que s’han fet en un dels equipaments estrella i que, segons el nostre entendre, podrien ser millorables.

El mastegamosques | Foto: Diari Maresme

El Mastegamosques | Foto: D.M.

L’equipament en qüestió és l’Ajuntament Vell, seu actual d’una bona sala d’exposicions i de les regidories de Participació i Noves Tecnologies. Mirem en primer lloc la façana: Res a dir sobre la pintura de la façana, blanca o crema creiem que és un bon color tota vegada que són de la gama clara-mediterrània. No ens acaba d’agradar el color de les portes de l’equipament, que s’han pintat de color vermell. Dóna una tonalitat poc seriosa, discotequera. Sincerament ens agradava més el color anterior (verd o marró) més a to amb el prestigi de les activitats que tenen lloc al seu interior.

No estem gens d’acord amb que la retolació Ajuntament Vell, s’hagi col·locat cegant parcialment la finestra des d’on veien la llum del dia la regidora de Noves Tecnologies i els treballadors de l’habitació. Bo i considerant adient i necessària aquella retolació, creiem que hi havia espai més que suficient just damunt d’on acaba la llum de la finestra. D’aquesta manera, s’assolirien els dos objectius: la indicació i l’estètica.

La col·locació del ninot Mastegamosques a la façana de l’Ajuntament no creiem que hagi estat una bona pensada per: El pes del ninot en si. Per l’estètica. Perquè entenem que hi havia llocs molt millors per a col·locar a aquest monument geganter (per exemple al capdamunt del brollador que hi ha a l’entrada del Passeig de Manuel Puigvert, ara poc il·luminat i poc vistós).
Perquè d’aquí ben poc, altres entitats culturals calellenques, faran el seu aniversari i també podrien demanar col·locar el seu “monument” a la façana de l’Ajuntament Vell. Aleshores com negar-s’hi, com no atorgar-los el mateix privilegi del qual ja han gaudit altres entitats? Finalment la façana pot acabar ple d’indicadors, com un gran anunci, trencant la necessària sobrietat que el lloc i la seva funció exigeixen.

L'indicador digital | Foto: D.M.

L’indicador digital | Foto: D.M.

Vestíbul d’entrada a l’Ajuntament Vell. Ens agrada molt el nou mostrador, però no podem pas aplaudir el mal gust de col·locar el taulell de fulletons a la banda esquerra cegant parcialment el preciós arc de punt rodó (original de l’edifici) i la paret de pedra que amb tant d’encert es va treure a la vista durant la restauració-rehabilitació. Entenem que aquest taulell s’hauria de col·locar enganxat davant del mostrador. Es tractaria de pujar el text Benvinguts/Welcome i, tot seguit, acompanyant l’arquejament del mostrador enganxar-hi el taulell amb el text Ajuntament Vell. A més sembla més visual, més directe, més pràctic i es respecta el patrimoni arquitectònic original. Com a molt, al lloc on ara hi ha el taulell, es podria posar un petit indicador pivotat el terra, recordant l’originalitat de l’arc de pedra.

Com a comentari afegit voldríem aturar-nos ara en el malmès indicador digital proper a la façana de l’Ajuntament Vell. Sabem que havia patit agressions anteriors, suposem que ara la destrossa ha estat majúscula. Per això, proposem que la molt bona pensada que va suposar la col·locació d’aquest teleindicador pugui continuar a un altre punt més protegit, per això suggerim dos punts on podria estar sempre (al vestíbul de l’Ajuntament nou i al vestíbul de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça). D’aquesta manera, es cobriria un horari molt ample i seria consultat per un públic divers i amb interessos culturals variats.

Ens agradaria rebre una resposta el més aviat possible i esperem que aquestes propostes i suggeriments trobin una bona acollida i es duguin a la pràctica.

Calella, 20 d’agost de 2013

Ben cordialment,

Jordi Amat i Teixidó | President Amics de Calella (AdC)

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris