dijous, 22 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

PSC: Les preferents, a la UE i Fiscalia

La roda de premsa | Foto: PSC Maresme

La roda de premsa | Foto: PSC Maresme

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha dut a terme una roda de premsa a Mataró per denunciar la solució que el Govern de l’Estat ha aprovat sobre les preferents de les entitats nacionalitzades. Segons els socialistes, aquestes mesures “no donen una resposta universal i integral als afectats”. La roda de premsa, que ha tingut lloc aquest dilluns 29 d’abril, ha estat a càrrec del diputat al Congrés, Joan Rangel, la diputada al Parlament, Alícia Romero i la regidora de l’Ajuntament de Mataró, M. Carme Maltas.

El PSC creu que les mesures aprovades pel PP amb el suport de CiU no compleixen la proposta aprovada fa unes setmanes al Congrés dels Diputats perquè “no permeten un arbitratge universal i amb garanties”. Amb aquest argument els socialistes han avançat que han instat a la Fiscalia General de l’Estat que emprengui les accions necessàries per rescabalar totalment a les persones estafades, per evitar la via judicial individual, costosa i molt més complicada per al conjunt dels afectats. Per altra banda, el mateix grup ha demanat a la Unió Europea (UE) que “actuï davant l’estafa de les preferents, demanant la nul·litat dels contractes de subscripció amb clàusules abusives i enganyoses”.

Aquest mateix dilluns, el PSC ha presentat la seva proposta de compareixences per la comissió d’investigació de les entitats financeres i drets dels consumidors que es va crear el passat 12 d’abril, i de la qual en forma part Alícia Romero. La diputada socialista ha afirmat que “cal també que aquells que han portat a terme males praxis en les entitats financeres, abusant de la confiança dels clients i enganyant-los, puguin respondre, en primer lloc, davant aquesta comissió i, si és el cas, davant els tribunals, per això hem demanat la compareixença de diversos executius, entre els que es troben quatre de Caixa Laietana“, ha assenyalat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris