dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

PSC Maresme presenta un manifest contra l’atur

Foto: PSC Maresme

Foto: PSC Maresme

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) Maresme ha presentat aquest dimarts el manifest ‘Per una lluita comuna dels municipis contra l’atur al Maresme’. Mitjançant aquest document, els socialistes demanen al conjunt dels Alcaldes i Alcaldesses del Maresme “el seu compromís per la lluita contra l’atur a la nostra comarca, com a millor política de cohesió social i inclusió”.

Amb les dades a la mà, el PSC explica que les xifres de l’atur no han fet més que créixer en els darrers quatre anys, fins arribar gairebé al 18% a la comarca (sent la mitjana dels 10 municipis més poblats de gairebé el 20%). Segons els socialistes, es tracta d’una dades “esfereïdores” que han comportat una taxa acumulada del creixement d’atur en els darrers 5 anys en un 191,31%. Paradoxalment, el PSC Maresme destaca que 7 dels municipis maresmencs estan entre els 10 de més renda per càpita de Catalunya.

Foto: PSC Maresme

Foto: PSC Maresme

Després d’argumentar que l’estructura econòmica del Maresme la darrera dècada ha estat “molt sensible a la crisi” afectant principalment la construcció i el tèxtil, en franca decadència des de fa més d’una dècada, els socialistes proposen aprofitar les diferents oportunitats que ens ofereix la comarca. Entre d’altres, destaquen el manteniment i adaptació del turisme en l’Alt Maresme i del sector de l’agricultura i la planta i flor ornamental.

D’altra banda, proposen dur a terme tot un seguit de projectes, en molts casos promocionats pel sector públic local i vinculats a sectors econòmics emergents amb base tecnològica estan començant a generar empreses i en un futur proper probablement llocs de treball. “Caldrà recolzar i cuidar aquest nou teixit per afavorir primer el seu arrelament al territoris i segon, garantir la seva continuïtat”, han subratllat, tot destacant que “el lideratge públic que en els darrers anys molt ajuntaments han realitzat per atraure empreses, ajudar als emprenedors i impulsar ‘partenariats’ públic-privats amb unes grans possibilitats”.

Per últim, han assenyalat el seu compromís a “realitzar polítiques actives d’ocupació, especialment per a la població més desfavorida i vulnerable, i a garantir totes aquelles polítiques socials que són els pilars del nostre model d’Estat del Benestar”. Segons el PSC, “l’ocupació és la nostra gran preocupació i prioritat” i els municipis han de ser “sobretot, agents actius en la rebaixa de les taxes d’atur”. El manifest conjunt va ser presentat pel Diputat al Congrés, Joan Rangel, l’Alcalde de Dosrius, Josep Jo, l’Alcalde de Pineda de Mar i Primer Secretari del PSC Maresme, Xavier Amor, i diversos caps de llista del PSC Maresme.

Propostes socialistes

– Agricultura, pesca, flor i planta ornamental: Preservar i donar cohesió territorial a les principal zones productores (Alella, Vilassar de Mar, maduixa Alt Maresme, agricultura de la plana de Tordera).

– Indústria tradicional: S’han de buscar alternatives per al tèxtil, com la especialització de la producció i una major competitivitat, i vincular-ho amb la innovació en el disseny del sector.

– Indústria química i farmacèutica.

– Hostaleria, comerç i turisme: Promoció del “lleure actiu”, amb una oferta molt més variada. Així com el turisme de qualitat amb activitats als municipis que tenen ofertes culturals i socioeconòmiques de valor afegit.

– Nous jaciments de desenvolupament econòmic i ocupació: Comarca innovadora, capaç de regenerar-se en sectors emergents i en creixement.

– Projectes relacionats amb l’atenció a les persones i sobretot, els serveis vers les persones dependents.

– Aprofitar les oportunitats que generen les noves energies lligades a una major sostenibilitat, aprofitant la magnífica ubicació geogràfica de la comarca.

– Les TIC’s, relacionades amb la salut, la seguretat o la gestió intel·ligent de la ciutat “smart cities” ens ha de permetre generar nous llocs de treball d’alta qualificació.

– La inversió pública com a dinamitzadora de l’activitat econòmica. Aquesta ha de ser una de les eines d’impuls, amb noves infraestructures i equipaments. Encara tenim molts projectes d’infraestructures públiques i equipaments per a fer, que serviran per al desenvolupament de la comarca, alhora de donar serveis a les persones. Polítiques actives i valentes d’inversió pública.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris