dissabte, 21 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La rèplica del submarí de Monturiol a Arenys

Rèplica del submarí | Foto: Aj. Arenys Mar

Rèplica del submarí | Foto: Aj. Arenys Mar

Les drassanes Dalmau, situades al port d’Arenys de Mar, estan treballant en la rèplica del submarí Ictineu I que s’exposarà al Museu Marítim de Barcelona pels volts de Nadal. Des del consistori arenyenc informen que abans, però, tothom que ho vulgui el podrà visitar l’últim cap de setmana de novembre en unes jornades de portes obertes que es faran a les mateixes drassanes.

El submarí Ictineu I, construït per l’enginyer català Narcís Monturiol, va ser el primer submarí d’ús civil del món i va fer la seva primera immersió al port de Barcelona l’any 1859 amb l’objectiu de la pesca del corall. Una rèplica d’aquest submarí es troba al Museu Marítim de Barcelona i, ara, s’ha encarregat la seva restauració a les drassanes Dalmau. L’Ictineu I fa 7 metres de llarg, 2,4 d´amplada i 3,5 de profunditat. De fet, part de la història de l’Ictineu està lligada a Arenys de Mar.

Portes obertes

Les visites guiades, en les quals l’arenyenc Albert Estengre explicarà la història del submarí, tindran lloc el dissabte 30 de novembre en horari de 10.30 a 13.30h i de 16.30 a 19.30h, mentre que el diumenge 1 de desembre es podrà visitar de 10.30 a 13.30h.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per