dimecres, 21 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Rock Night Festival II

Foto: sxc.hu

Foto: sxc.hu

Vaig assistir al Rock Nigth Festival II, que es va realitzar de 9h. a 12h del vespre, al pati de Can Comas, del 27 de juliol d’enguany. Organitzat per l’incansable Oscar Deza. On van tocar un parell de grups de Pineda, ‘Ester & Banda’ i ‘The Spiks’. Els primers fan una mena de pop d’aquí, suau, melodiós i tendre, que pot recordar a vegades a ‘Estopa’. Amb una cantant, Ester, força eficaç i sorprenent, amb una bella veu, amb una personalitat molt forjada, que fa intuir que té un gran futur per endavant. Mentre l’antítesi musical són ‘The Spiks’, un rock brutal, sense concessions, una descarrega d’adrenalina, fins i tot un pèl gamberro. Jo gosaria afirmar que són un dels millor grups de Pineda, junt amb ‘Marla’, amb so directe, impactant e hipnòtic, que per a mi te ressonàncies als històrics : ‘The Clash’, ‘Ramones’ o els ‘Nirvana’. El concert va transcórrer amb normalitat, començant tocant algun tema dels Rollings “Satisfaction”, propis, després “My generacion” dels genials ‘The Who’, però acabant amb un ritme divertit i gairebé infernal, fins cloure amb els instrument per terra i amarats de cervesa.

Pocs dies després van quedar a la terrassa del bar Joao de la plaça de les Mèlies per presentar-me el seu primer CD, amb 3 dels seus simpàtics membres, on van mantenir una animada conversa i en alguns moments d’un cert nivell intel·lectual, deixant la porta oberta a poder col·laborar plegats en algun íideo-clip, ja que tenen ja dos de fets. Totes les cançons son collita pròpia, excepte una, on fan una recreació de l’himne dels punks “Good save the Queen”, transformat per ells irònicament en ” Good save the sheep”. Ara ja estan preparant el seu segon CD, que enregistren en els estudis que tenen a Calella els ‘Korrida Records’. Els menbres del grup són el cantant galés Jordan Lee Willians, l’excel·lent baixista Oriak Albertí, que es va presentar a un curiós barret de copa, l’extraordinari bateria, Ruben Sedano; i el gran guitarra, Albert Maresme. Alguns d’ells ja conexien abans, on tocant esporàdicament amb el grups de harcore  ‘Dulce leche’ o de heavy ‘Puta Lokura’. Un grup que donarà molt que parlar, doncs fa sols fa sis mesos que es van formar i ho demostra el fet, que ara mateix, ja s’estan preparant per fer varies actuacions i una minigira per Anglaterra. Molta sort nois!

Canviant de tema, voldria passar-vos la nova web del congrés i el festival de Cinemart, a on podeu consultar totes les novetats, que es van succeint i generant dia a dia. Per cert, a partir del nadal s’obre en Verkami de Mataró una pàgina per poder col·laborar amb nosaltres, si desitjeu mes l’informació la podeu trobar tota al nostre web. El millor és afegir-ho a favorits, per poder consultar-ho sovint. Moltes gràcies a tots i totes pel vostre ajut!

El dia 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, hi ha la gran cadena humana, que ha organitzat l’ANC, la mateixa, de la manifestació gegant de l’any passat. Que casualment resseguirà l’antiga Via Augusta romana i que, per tant, passarà justament per Pineda. La carretera es tallarà al trànsit de les 3h. a les 6h. de la tarda i encara que l’hora oficial es a les 17,14h., es prega a tothom, que sigui a les 4h., al seu lloc corresponent. Aquí Pineda, a més a més, també es vol filmar tot amb imatges, per deixar constància històrica de l’esdeveniment, que després sortirà reproduït en DVD i es farà una presentació i una projecció en públic. La nit abans, també es farà una marxa de torxes, que sortirà a les 9h. del vespre, de davant de l’Església i acabarà davant del monument dels Segadors al passeig marítim. Ens veiem allà companys i companyes, i visca Catalunya lliure!

M’agradaria aclarir un fet doncs, en honor a la veritat, he de dir que en l’article anterior vaig obviar involuntàriament. Que es tracta de constatar que el pinedenc Joan Morell també és diputat al nostre Parlament per Convergència i Unió, ja que desconeixia en el moment d’escriure’l que ell en formava part. Les meves disculpes personals.

Raimon Miranda | Pineda de Mar

P.D. Per cert, el mercat de l’Associació Col·lectiu Pineda Solidària que es va realitzar a la plaça de les Mèlies es va constituir amb èxit, malgrat el retard, per culpa de les pluges. Quan tocava fer-ho, cap a principis d’estiu, la temptació de la platja és molt forta per alguns ciutadans. Però la gran sorpresa la va donar el grup local, ‘The Olds Guitars Band’, majoritàriament format per gent gran, que van tocar, desinteressadament, durant ben bé, un parell de hores seguides, sense aturar-se, regalant-nos a les nostres exquisides orelles vells temes, sobretot els clàssics de sempre, de la música pop i rock dels anys 60, 70 i 80, que es van fer que els peus es belluguessin sols. Una verdadera delícia, pur delicatesen, impagable !.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris