dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Set anys

Logo_Diari_Maresme_Arribem als set anys de vida en un moment on el país es pregunta per la seva identitat. Una identitat, evidentment, que només pot ser plural, oberta, que miri endavant i que articuli el seu discurs des del respecte per la diferència. Una identitat contradictòria, si és necessari. Tot això, com saben, en un moment de profunda crisi, no només econòmica, on sembla que s’ensorren totes les estructures que fins fa ben poc ens semblaven molt sòlides. La capacitat de diàleg i l’esperit crític que necessita Catalunya és molt semblant a l’impuls, l’autoanàlisi constant, i l’energia ininterrompuda que un diari no ha de perdre mai.

Set anys són set segles en el món digital. La societat és un organisme viu, en moviment perpetu, i el periodisme hi és per a preguntar-se cap a on anem, però també per donar veu a aquells que no estan a la poltrona del poder. Una comarca com la nostra, el Maresme, no pot aspirar a la cohesió social si no facilita tots els altaveus que tingui al seu abast. Molt es parla ara de participació, de consultes i referèndums, que són, sense cap mena de dubte, eines democràtiques. Però, com passa a les eleccions, el vot adquireix veritable sentit quan s’arriba des d’una deliberació, un debat honest, i per això cal informació i reflexió. El periodisme, coneixent tots els seus límits, ha de reivindicar aquest espai, i compartir-lo.

Diari Maresme és possible gràcies als seus col·laboradores (¡més de cent!), i a les empreses i institucions que, profundament, creuen que la comarca mereix i demana un projecte com aquest per tirar endavant de la millor manera possible. Per això, per fer-ho tot més fàcil, i sumar complicitats, hem estrenat un nou tipus de publicitat, arriscat, on els espais són molt més econòmics perquè no hi ha mediadors entre el client i el mitjà de comunicació. Ser sostenible, com no, vol dir també ser lliure. I sense llibertat, estarem d’acord, no hi democràcia. Seguirem aprenent per posar el nostre gra de sorra en aquesta tasca diària. Fent-ho de manera independent i amb mirada comarcal.

¡Gràcies a tots els qui ho feu possible!

Albert Lladó és periodista i editor de Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris