dimecres, 21 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Tallafocs i contraincendis insuficients’

El Tallafocs | Foto:

El Tallafocs | Foto:

Després de l’incendi del passat dimarts 20 d’agost, que es va originar a Can Poi d’Argentona, l’Associació de Veïns de Les Ginesteres ha demanat formalment a l’Ajuntament que es duguin a terme “com més aviat possible” les obres de reparació necessàries per garantir la seguretat de tots els veïns. Tal i com va informar Diari Maresme, el foc, que segons alerten es va produir al costat de l’única via d’accés a la urbanització, va cremar una hectàrea de matolls sense causar cap persona ferida.

Hidrant | Foto:

Hidrant | Foto:

Segons els veïns, si l’incendi s’hagués estès uns metres més, el foc hauria cremat el bosc de pins contigu que limiten amb l’entrada de Les Ginesteres “impossibilitant la seva evacuació”, subratllen. L’Associació també ha informat que la urbanització correspon a zona urbana on hi ha uns 450 habitatges amb més de 900 veïns. Està envoltada de boscos de pins travessats per una línia elèctrica de mitja tensió. A més, han alertat que la zona disposa d’un sistema passiu contraincendis “molt deficitari” que consta de 4-5 hidrants “mig abandonats”, i un tallafocs “molt insuficient que fa anys no es conserva”, han denunciat.

Foto:

Foto:

Per últim, els veïns de Les Ginesteres han afegit que estan “molt preocupats per la falta d’atenció i cures” a la urbanització i consideren que “és de caràcter urgent l’estudi d’un altre accés a la urbanització, com a alternativa en cas d’incendi o qualsevol altra urgència”.

1 comentari per a “‘Tallafocs i contraincendis insuficients’”

  1. Tobaga ha dit:

    On estan les contraprestacions de benestar social i infraestructura que necessitem els veïns?, que passa, que els ciutadans de Les Ginesteres no paguem impostos?, Us recordo que Les Ginesteres és sòl urbà. El pla de protecció en cas d’emergència de les Ginesteres està obsolet, per això ens queixem. Hi ha una part molt important de gent de 3a edat vivint a la urbanització. Tots som ciutadans del mateix dret, almenys això diu la constitució.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris