dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Temps tapat plujós i baixada de temperatures

.

.

Aquest cap de setmana, temps tapat plujós i amb baixada de les temperatures. Aquest divendres continuarem amb el que ha estat notícia aquesta setmana, el fort onatge que està afectant la costa del Maresme i en general tota la costa catalana. Esperem que durant el matí les onades tinguin alçades mitjanes superiors als dos metres d’alçada tot i que a mesura que avanci el dia hauria d’anar encalmant fins arribar a la tarda amb una alçada d’un metre i mig.

Tindrem vents de component nord-est produïts per una depressió situada prop de les illes Balears, d’aquesta manera hem de parlar de temps insegur i inestable amb un cel tapat al llarg de tot el dia i amb alguns ruixats que ens podrien afectar durant les primeres hores del matí. Fenòmens més febles i aïllats respecte als de dijous a la tarda.

.

.

Durant la tarda menys possibilitats de ruixats, esprem que el màxim d’inestabilitat es centri a la meitat oest de Catalunya amb la formació de ruixats i tempestes que podrien descarregar de manera intensa i acompanyats d’important aparell elèctric. Però això queda lluny de la comarca tot i que no es descarta la formació d’algunes precipitacions. Les temperatures mínimes quedaran més altes mentre que les mínimes tindran tendència a quedar-se més curtes que les de dijous, vent perdent força.

Dissabte serà el pitjor dia del cap de setmana. Esperem ruixats freqüents a qualsevol punt de la comarca, puntualment podrien descarregar amb moderada intensitat tot i que la possibilitat de tempestes no seria tant evident. Per altra banda un canvi d’aires en alçada farà que les temperatures comencin a baixar progressivament, esperem temperatures tant màximes com mínimes una mica més baixes. L’estat del mar tornaria a empitjorar durant el matí amb onades que podrien arribar fins als dos metres un altre vegada però transitòriament ja que de cara a la tarda hauria de minvar l’alçada fins al metre.

.

.

Diumenge tindrem dues parts, la primera meitat del dia molts núvols però sense precipitacions, de cara al migdia i sobretot tarda podrien tornar a aparèixer aquests ruixats a qualsevol punt del Maresme, també podrien descarregar amb moderada intensitat però sense tempesta. Vent que es podria reforçar una mica més amb la mateixa component nord-est que ens acompanyarà durant tot el cap de setmana. Això farà que l’estat del mar torni a empitjorar amb onades de dos metres i durant la tarda més altes, per tant haurem d’estar atents a aquestes situacions de mala mar. Temperatures mínimes una mica més baixes i les màximes aproximadament similars.

Això és tot, precaució amb llocs inundables ja que es podrien acumular importants registres d’aigua al llarg de tot el cap de setmana.

Per Marc Rusiñol

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris