dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tordera posa a punt la nova potabilitzadora

Una potabilitzadora d’aigua | Foto: Arxiu

Aquesta setmana s’inicia el període de proves de la nova planta potabilitzadora de Tordera amb l’objectiu de posar fi a la quantitat de ferro i manganès que duu l’aigua del municipi i que provoca que aquesta surti amb mal color per les aixetes de les llars. Segons informen fonts municipals, la intenció que estigui a ple rendiment durant el mes de febrer. A més, aquesta nova planta tractarà l’aigua de dos pous de captació i no només d’un com passava fins ara.

L’Ajuntament ha informat també que els dipòsits han de permetre filtrar els components que dugui l’aigua i distribuir-la ja tractada amb el clor suficient perquè arribi a les cases en bones condicions. La nova planta donarà servei al nucli urbà, Sant Andreu, Sant Jaume i Fibracolor, i en un futur es connectarà al veïnat de Sant Pere i urbanitzacions. La potabilitzadora, la primera que es construeix a Tordera, està ubicada al costat dels pous de captació, a la zona del mercat de la fruita, al costat de l’Associació de Gent Gran l’Esplai.

L’inici de la fase de proves de la potabilitzadora coincidirà amb el canvi de les vàlvules de sectorització al municipi. Segons el consistori, aquest canvi implicarà una millora en el servei de manteniment de la xarxa, de manera que una avaria no deixarà sense aigua gran part de la població com passava fins ara, sinó que només afectarà els trams de carrers concrets on es produeixi l’avaria.

El mateix Ajuntament ha avisat a través d’un comunicat que durant aquest període de proves i el canvi de vàlvules es poden produir talls d’aigua intermitents, amb les “conseqüents molèsties que se’n poden derivar”, motiu per al qual s’ha avançat a demanar disculpes. Malgrat això, el consistori torderenc ha reiterat que manté el seu compromís de posar fi “definitivament” a la problemàtica de l’aigua en les pròximes setmanes, quan la nova planta estigui a ple rendiment.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris