dijous, 22 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un concert extraordinari

El diumenge 24 de febrer va tenir lloc un concert realment extraordinari, a càrrec del músic Carles Cases, al hall de l’Escola Sant Jordi. Organitzat per l’Associació Cultural Mare Nostrum per commemorar el seu aniversari, i a proposta de Cristina Clos que, per cert, ha elaborat un llibre que podeu consultar a la biblioteca, junt amb pràcticament tota la seva discografia. A més a més el compositor s’ha compromès a lliurar totes les futures novetats. Jo personalment gosaria afirmar, sens dubte, que va ser el concert de l’any, per la sensibilitat i el talent amb què va acaronar el piano. No és, per tant, d’estranyar gens, que sigui la mà dreta i faci els arranjaments de les lletres al magnífic cantautor català Lluís Llach, ja que va tocar un bon repertori d’ell, les seves cançons més emblemàtiques: Laura, Viatge a Ítaca, País petit, La gallineta, Com un arbre nu, El jorn dels miserables, etc… Especialment commovedor va ser Amor particular, més coneguda popularment com T’estimo, en què van aflorar tot un degotall de sentiments a flor de pell que van deixar els assistents bocabadats. L’emoció va envair, es va apoderar, fins dominar gairebé en tot el concert, fins al punt que més d’una persona va plorar en el seu transcurs. Acompanyat de dos efectius músics més, va desplegar tot el seu art, escampant-lo generosament per la sala, fins arribar a als nostres vulnerables cors. Curiosament la sala estava decorada amb centenars d’ocells de paper penjats en l’aire, que li donaven un aire màgic i oníric a l’espai, que es trobava a vessar, ple de gom a gom.

Carles Cases es dedica darrerament a la composició de bandes sonores de films. Conegut sobretot per les pel·lis de Ventura Pons, o les primeres de Jaume Balagueró, ara en fa per a directors de tot el món. A més d’inestimable pianista, és violoncel·lista i director d’orquestra. Per sort, després del concert, vaig tenir l’oportunitat de xerrar un momentet amb ell sobre un projecte a realitzar, un film silent, per veure les possibilitats de comptar amb ell.

Un gran músic que va estar a l’alçada tocant brillantment el seu estimat i inseparable piano i que va saber connectar amb el públic, amb la bellesa de la seva proposta íntima i delicada, tocant l’ànima sensible dels espectadors, deixant-nos a tots amb la pell de gallina. Un músic que, malgrat el seu prestigi, no li agrada figurar, segurament degut a el seu caràcter tímid. Per tant, un èxit esclatant i d’una qualitat excel·lent i indiscutible. Un concert de primera categoria i inoblidable.

Per altra banda, el passat de 2 de març es va celebrar el mercat solidari a Poblenou, organitzat per l’Associació Col·lectiu Pineda Solidària. S’hi van recollir 357 euros de la venda de roba, objectes, etc… de segona mà, destinats a objectius socials de la vila.

També es va realitzar, a les 7 del vespre, la projecció del film Els nens de Huang Shi a l’auditori de Can Comas. Pel·lícula basada en fets reals, succeïts durant la matança de Nanking, Xina, l’any 1937, en la segona guerra mundial, on es calcula que els japonesos van assassinar a 300.000 persones a sang freda. Concretament se centra en la història d’un jove periodista anglès, que amb l’ajuda d’una infermera australiana i d’un rebel xinés, aconsegueixen salvar la vida de 60 nens d’un orfenat abandonat.

Voldria també esmentar que ha sortit el llibre de poesia de l’autor pinedenc Raül Moreno “La font del Deliri”, publicat a l’editorial La Busca. Una poesia viva i refrescant d’autor jove, que va ser secretari tècnic de l’Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana. Ja està treballant en el següent llibre. Li desitgem molta sort.

Per acabar, vull comentar que el divendres dia 12 d’abril, a les 8 del vespre, presento a la biblioteca de Pineda el meu documental “Tal com raja”. Un debat a sis bandes, 3 homes i 3 dones, xerrant al voltant de la felicitat humana. Us hi esperem a tots i totes. Hi esteu convidats!

Raimon Miranda | Pineda de Mar

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris