dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Units contra el feixisme i la intolerància

Lectura de la declaració | Foto: Aj. Mataró

Lectura de la declaració | Foto: Aj. Mataró

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró ha aprovat per unanimitat una declaració institucional de condemna als incidents ocorreguts dimarts, al vespre, durant l’acte de presentació al Maresme de la plataforma Súma+e, que se celebrava al Centre Cívic Pla d’en Boet. Davant els mitjans de comunicació, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, va llegir una declaració de condemna aquest atac en nom de tots els grups municipals.

Durant la celebració de l’acte de presentació de la Plataforma Súma+e a Mataró – organitzat a sol·licitud de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) – i que es celebrava al Centre Cívic del Pla d’en Boet, un grup de persones va irrompre a la sala amb pancartes amb lemes i insults contra els organitzadors de la xerrada. A més, un dels assaltants va utilitzar un esprai fètid amb el qual pretenia ruixar els assistents.

Els grups municipals mataronins consideren que els fets ocorreguts al Pla d’en Boet “desgraciadament no són aïllats” a la ciutat. Per aquest motiu, la declaració demana a la societat mataronina que “eradiqui i aïlli als intolerants”. L’Ajuntament de Mataró, que ha refermat el seu compromís institucional de combatre aquests tipus d’actituds amb totes les mesures al seu abast i amb “tota la contundència”, ha anunciat també que en funció de la investigació policial i de les accions que emprengui la fiscalia, el consistori “es reserva el dret de personar-se en el procés com a acusació particular”. Per últim, el text denuncia que aquesta acció “només es pot qualificar com un atac a la convivència, una provocació i un intent de coartar la llibertat d’expressió, de pensament i de reunió de les persones que van assistir a l’acte de Súma+e”.

Punts de la declaració:

1. Tots els pensaments polítics són acceptables en aquesta societat sempre que es canalitzin per les vies democràtiques.
2. Que la convivència és un valor que la ciutat de Mataró defensarà i que no permetrà que res ni ningú la pertorbi.
3. Que el feixisme i la intolerància no tenen cabuda en aquesta societat.
4. Que no es pot permetre que determinats col·lectius actuïn impunement amb actituds provocadores que poden generar enfrontaments civils.
5. Que tothom és lliure de manifestar els seus sentiments polítics des del respecte.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris