dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Verkami, de Mataró al món

Joan Sala i el seus fills Adrià i Jonàs (2011)

Joan Sala i el seus fills Adrià i Jonàs (2011)

La plataforma catalana de micromecenatge Verkami impulsada a Mataró per Jonàs, Adrià i Joan Sala  ha resultat guanyadora en la categoria e-Culture&Tourism dels World Summit Awards (WSA). Aquests guardons, promoguts per les Nacions Unides, busquen l’excel·lència dels productes digitals amb l’objectiu de millorar la societat del coneixement. El premi, de caire internacional, destaca la innovació, la creativitat i la qualitat del contingut digital de Verkami com un dels millors a nivell mundial. Dins de l’edició 2013 dels WSA, Verkami ha competit amb més de 450 projectes de 168 països diferents i ha estat seleccionat per un jurat format per 17 professionals de tots els continents. El jurat ha guardonat les cinc millors propostes de cadascuna de les 8 categories dels premis. Dins de e-Culture&Tourims, Verkami comparteix guardó amb projectes de Sèrbia, la Índia, França i Uganda.

.

.

La gala d’entrega dels premis tindrà lloc el proper 26 d’octubre en el marc del Global Congress que se celebrarà a Sri Lanka. L’esdeveniment reunirà als millors creadors d’aplicacions i contingut digital del món i comptarà amb tallers, conferències i taules rodones. Des de la plataforma catalana destaquen que “es tracta d’una oportunitat única per treballar amb els experts més reconeguts i continuar l’expansió i la projecció de Verkami a nivell internacional.

Verkami, que significa ‘amant de la creació’ en Esperanto, va néixer a Mataró al desembre del 2010 amb la missió d’ajudar a tirar endavant diferents projectes culturals a través del micromecenatge. En aquest temps, més de 1400 projectes han aconseguit el finançament que buscaven, el que representa que 3 de cada 4 sol·licituds acaben amb èxit. La plataforma ha creat una xarxa de més de 169.000 mecenes que han fet aportacions per valor de 6.7 milions d’euros a diferents projectes provinents de l’estat, de països europeus i també sud-americans. Entre ells destaca la campanya de crowfunding més exitosa d’Europa: 350.000 euros per la producció de “L’Endemà” d’Isona Passola.

Notícies relacionades: Entrevista amb Joan Sala de Verkami

 

En aquests escassos tres anys, Verkami ha participat en congressos, xerrades i conferències per tot el món i també ha recollit premis dins de l’estat espanyol. El guardó World Summit Awards, però, és el primer reconeixement que obté a nivell internacional. Segons Joan Sala, aquest premi ofereix la possibilitat de “projectar una nova manera d’entendre la cultura a nivell mundial i fer créixer la filosofia de Verkami més enllà de les fronteres”.

Altres premis de Verkami

Premio Tendencias 2011 a la Industria Cultural Emergente atorgat pel diari ‘El Mundo’
Premio Bancaja Jóvenes Emprendedores 2011
Premi Altaveu 2012 atorgat pel festival de música Altaveu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris