dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Vilassar Dalt acollirà un gran Sorli Discau

Projecte del nou centre comercial | Imatge: Aj. Vilassar Dalt.

Projecte del nou centre comercial | Imatge: Aj. Vilassar Dalt.

Sorli Discau construirà un gran establiment comercial a la zona de can Nolla de Vilassar de Dalt. L’empresa que gestiona aquesta marca, Superficies de Alimentación, S.A., ha guanyat el concurs per a l’adjudicació d’un contracte d’arrendament de 50 anys en aquest terreny de titularitat municipal qualificat com a zona de dotació privada. El projecte guanyador, que suposarà l’ingrés de 4 milions d’euros per al consistori, construirà un gran Sorli Discau, una zona de restaurants i un petit hotel.

Font: Aj. Vilassar Dalt

Font: Aj. Vilassar Dalt

Més concretament, el projecte proposa la construcció d’un edifici d’ús mixt, l’ús principal del qual, el gran establiment comercial de 1.395 m2, es complementarà amb una gran zona de restauració i lleure i un àmbit hoteler cuidat i tranquil, especialment pensat per a industrials de la zona, executius o turistes. A més, el projecte inclou la construcció d’un aparcament soterrani, d’un aparcament públic en superfície i la urbanització de l’entorn del complex comercial.

Per altra banda, l’Ajuntament ha volgut destacar el criteri d’espai públic que forma part del projecte com un dels eixos generadors de la proposta. En aquest sentit, el consistori pretén que, mitjançant la concentració d’activitats, l’emplaçament esdevingui un punt de reunió pel municipi i un punt de trobada i d’accés a Vilassar de Dalt, esdevenint un pol d’activitat comercial i recreatiu del nucli de la població. Segons l’Ajuntament, aquesta actuació farà que l’eix de la carretera de Premià de Mar prengui un major relleu des del punt de vista del vianant, del ciclista i del transport públic convertint-se en un “gran eix cívic” que acabarà travessant el municipi i comunicant el centre de la vila amb l’accés a l’autopista i el mar.

Des del mateix consistori, s’ha acollit el projecte amb molta satisfacció en considerar que aquest projecte pot desencadenar una “oportunitat econòmica”, impulsar una “nova via” de desenvolupament econòmic i esdevenir una “gran ocasió” per revifar el mercat de treball local, quan els projectes d’inversió escassegen a causa de la crisi.

Amb la concessió d’aquest contracte, l’Ajuntament de Vilassar de Dalt ingressarà un total de 4.000.000 euros més IVA repartits en tres fases. El primer pagament, de 920.000 euros, es realitzarà en el moment de l’adjudicació prevista pels propers dies. El segon pagament, de 2.080.000 euros, es farà efectiu en el moment de l’obertura del centre i en qualsevol cas, durant l’any 2014. La resta dels diners, 1.000.000 euros, es rebran repartits en 8 anys amb pagaments de 125.000 euros l’any en un termini que s’allargarà fins el 2022.

La construcció tindrà una superfície total de 3.415 m2. L’establiment comercial ocuparà 1.395 m2, mentre que la zona de restauració n’ocuparà 430. L’hotel, que se situarà en una segona planta, tindrà una superfície de 1.375 m2.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris