dimecres, 21 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Volem fer castells a l’Alt Maresme’

.

.

Malgrat de Mar acollirà el dissabte 30 de novembre, a les 9 del matí, la presentació oficial dels Castellers de l’Alt Maresme. La nova colla castellera, formada per gent de Calella, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Santa Susanna i Tordera, celebrarà la seva assemblea constituent al Centre Cívic de Malgrat. Parlem amb Marc Ruiz Trubat, uns dels promotors de la nova colla.

Per què vàreu impulsar una colla castellera a l’Alt Maresme?
Doncs sincerament perquè tenim ganes de fer castells; jo personalment sóc afeccionat als castells des de fa molts anys però a l’Alt Maresme no hi ha possibilitats de fer castells, i els Capgrossos, per anar dos dies a la setmana fins a Mataró, es fa feixuc. És per això que vam llençar la iniciativa i sorpresivament hi ha molt a gent que tenia ganes de fer castells a l’Alt Maresme, i fins a Blanes i tot.

.

.

Actualment, quantes persones hi formeu part?
Es fa difícil de dir; jo diria que mínimament actives hi ha unes 80 persones, doncs de moment ja s’han venut més de 70 faixes; però això ho sabrem exactament el dia 30.

Quin són els principals col·lectius de l’entitat?
Bàsicament són famílies – pel tema de la canalla -, gent jove (estudiants), però també força gent d’edat compresa entre els 40-50 anys; hi ha molta diversitat i això és bo.
.

.

Necessiteu més components?
Sempre fan falta més persones en una colla castellera; les pinyes com més grans millor i com més gent més diversitat i més on optar per a cada posició; ara mateix no tenim un tipus de component que faci falta especialment. Bé, potser algú amb dos metres d’alçades per a mans, però es pot suplir bé.

Quina importància han tingut les xarxes socials per promocionar el projecte?
Ha estat bàsica; les xarxes són multiplicadores de les iniciatives, el missatge arriba a molta gent, i aquesta gent, a través també de la xarxa o personalment fa arribar el missatge més lluny. També hem enganxat cartells publicitaris als pobles però que han donat el seu fruit.
.

.

On teniu previst realitzar els assaigs?
Els assaigs ja els realitzem a l’escola Sant Jordi de Pineda de Mar, els dimarts i divendres, de 8 a 10 del vespre; es va triar aquesta escola de Pineda, d’entre els diferents locals disponibles dels municipis, perquè per les seves característiques permetia iniciar els assajos de manera immediata sense haver de fer cap tipus de condicionament ni inversió; així serà pel 2014; després en tornarem a parlar.

Com ha estat la implicació dels consistoris de la zona?
Molt bona; si nosaltres tenim clara una cosa és que no volem ser de cap població en concret sinó de totes; només així arribarem a molta gent i només així tothom es podrà fer seva la colla; volem comprometre’ns amb els municipis perquè totes les places dels pobles siguin considerades places pròpies de la colla (això és quasi un fet diferencial respecte qualsevol altra colla) i, també, perquè qualsevol component de la colla tingui la certesa que actuarà a la plaça del seu poble amb la colla del seu poble.

Com serà la vostra relació amb la resta de colles?
Evidentment volem que sigui bona, i necessitem que sigui bona (les colles s’han d’ajudar unes a les altres perquè quantes més siguem més farem créixer plegats el fet casteller); i a més a més, hem de dir que hem d’estar molt agraïts als Capgrossos de Mataró perquè ens han obert totes les portes i ens estan ensenyant tot el necessari i més.

Quan heu previst fer els primers castells?
Difícil de contestar; els farem quan els tinguem; evidentment, el nostre objectiu i la nostra il·lusió és sortir a l’estiu del 2014 per les festes majors de totes les places de l’Alt Maresme a fer castells.

1 comentari per a “‘Volem fer castells a l’Alt Maresme’”

  1. Josep Barri ha dit:

    Com és que en un any s’han format dues colles a l’Alt Maresme? Quin problema hi ha amb els Castellers de la Vallalta?

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per