dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

11 de setembre, 1714-2014

Diada 2012 | Foto: Vicens Tomàs

Diada 2012 | Foto: Vicens Tomàs

Enguany serà el 300 aniversari de la desfeta; per tant esdevindrà una Diada molts especial, per diferents motius. Perquè fa justos 300 anys, que van perdre la guerra de Successió i això significa la pèrdua de les nostres institucions públiques i pròpies, de l’estat català, la supressió de la llengua, la prohibició de l’exèrcit català, etc…

Per aquest motiu, la consulta del 9 de novembre per la independència adquireix una importància cabdal per obtenir la nostra llibertat, la nostra sobirania nacional. Així com també serà la Diada prèvia a la consulta, i per tant servirà, en un acte de força, al cap i casal, per demostrar i exhibir al món la nostra ferma voluntat com a poble, com a nació que vol i desitja anar endavant per recuperar la nostra dignitat perduda, malgrat totes les traves i entrebancs, que segurament ens posaran des de la capital de l’imperi. Per això s’està preparant una de bona, doncs ja no queden autocars disponibles, a tot Catalunya , per assistir a la macromanifestació. Sols de Pineda, en el moment d’escriure aquest article, sortiran 4 autocars, 3 de segurs, més un quart que s’estan gestionant ara per part de l’Assemblea Nacional Catalana i un de l’Associació Cultural Mare Nostrum. Tant una entitat com l’altre estan realitzant una tasca envejable. Des d’aquestes pàgines els vull felicitar, molt sincerament a tots dos, per la gran tasca que estan realitzant. L’ANC ho ha provat organitzant l’any passat la cadena humana, que al llarg de tot el país, uns 400 km. Va reunir prop de 2 milions de persones i enguany s’espera a Barna una participació popular de dos milions i mig de ciutadans. No sols esdevindrà, la manifestació més gran que s’ha fat aquí mai, sinó una de les mes grans de tota Europa. On formaran una simbòlica V gegant, de Victòria! Amb els colors groc i vermell de la senyera i que recordant el famós gest amb la mà, del gran l’estadista anglès Winston Churchill, en la seva resistència contra el nazisme, en el transcurs de la II guerra mundial.

A la gent del Maresme ens han assignat el tram 58, a la Gran Via, entre Balmes i Rambla de Catalunya. Per cert, la Renfe ha denegat tristament cedir trens de rodalies amb l’excusa de que estan ocupats, mare de déu! També està previst el dia 10 de setembre, a Pineda, una marxa de torxes, com ja es va fer l’any passat, i esperem que aquest cop no plogui, toquem ferro. La sortida serà l’església, a les 9h. del vespre, i acabarà davant del monument al segadors, al passeig marítim, amb la lectura d’un manifest.

La consulta ha sigut declarada il·legal per l’impresentable govern central de Madrid. Pot ser una consulta democràtica, al poble català, il·legal? Té una nació el dret de poder votar pacíficament en un referèndum? Es pot negar el sentiment, la voluntat popular del més del 85 % de la gent d’aquest país? Curiosament, amb una actitud immobilista desesperant dels unionistes i amb el seu únic argument, el de la por. Perquè volem decidir, què fem amb els nostres recursos, amb els nostres calers i impostos. Ja que estem patint un obvi e innegable ofec econòmic que impedeix combatre amb efectivitat l’atur, o evitar les maleïdes retallades, que estan provocant un inexplicable desballestament de l’estat del benestar que amb tant esforços ha costat aixecar.

Raimon Miranda
| Pineda de Mar

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris