dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ambient xafogós i núvols abundants

.

.

Iniciem el darrer cap de setmana d’agost parlant de variabilitat amb un ambient força xafogós i abundants núvols. De moment, aquest divendres tenim un cel força tapat i ens acompanyarà durant tota la jornada. Al llarg de la tarda els núvols podrien fer-se més compacte especialment cap a la meitat sud de la comarca i podria acabar descarregant algun ruixat puntualment moderat tot i que no estem en una situació d’importants precipitació a la comarca, de totes maneres hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per precipitacions puntualment intenses. La mar la trobarem força tranquil·la onatge que amb prou feines arribaria al mig metre d’alçada i marejol a tota la costa del Maresme, vents febles amb direccions marítimes. Les temperatures al migdia quedaran força frenades degut a la gran quantitat de núvols que tindrem.

.

.

De cara a dissabte esperem un matí amb algunes clarianes, més marcades cap a l’àrea central de la comarca, de cara a la tarda els núvols tornarien a guanyar més terreny tot i que difícilment acabarien descarregant. Vents de nou marítims amb onatge que podria superar el mig metre d’alçada, especialment a la tarda amb marejol, això fa pensar que les banderes verdes dominaran les platges del Maresme. Les temperatures de l’aigua del mar recordem que ja estan al voltant dels 25ºC i ara ja la tendència és que comenci a baixar la temperatura donat que les nits es fan més llargues i les temperatures màximes no haurien de pujar tant al migdia. Les temperatures ambientals dissabte tendirien a pujar les màximes donat que tindríem menys núvols que divendres, però les mínimes no mostrarien canvis significatius.

.

.

La jornada de diumenge es presentaria força més estable, en un primer moment a primeríssima hora del matí encara podrien quedar núvols força espessos i amenaçadors que ràpidament tendirien a marxar mar endins quedant un matí força assolellat. Durant la tarda de nou els núvols podrien fer-se més espessos i fins i tot de cara a darreres hores de la tarda o ja entrada la nit acabar descarregant alguna gotellada a la comarca. Vents força variables amb unes temperatures que de nou les mínimes no mostrarien massa canvis però les màximes podrien pujar una mica més. La mar es presentarà més tranquil·la amb marejol i onades inferiors al mig metre d’alçada.

En propers dies sembla que el sol i l’estabilitat serien més presents a la comarca amb una lleugera pujada de les temperatures al llarg de la primera meitat de la setmana.

Text: Marc Rusiñol

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris