dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Àngels perduts’

Raimon Miranda | Foto: Arxiu

Raimon Miranda | Foto: Arxiu

Hem iniciat els preparatius, i hem posat ja en marxa el projecte per realitzar el film “ Àngels perduts “, aquí a Pineda. Encara que també, hi ha alguna escena filmada, com per exemple al cementiri d’Arenys, per la seva bellesa, o al castells de Palafolls, però el 80 % està centrada al nostre poble.

Alguns dels col·laboradors més estrets, són: l’excel·lent càmera del foto-film Calella, Marçal Mora. L’ajudant de direcció i i actor a “ La riera “, Salvador Strohecker. L’actriu i espectacular model, Claudia Basart. El compositor de la banda sonora, Ramon Tutó, de l’estil blues. La fotografia fixe, l’Antoni Lòpez. Els figurants : Toni Perez, Teresa Pont, Marta Fornieles, Joan Rosell, Gustavo Gimenez, Bernat Castellà, Sara Medrano, Cris Clos, etc…

Al principi ens van plantejar fer una cosa mes senzilleta, que es titulava “ L’ombra del somni “, que era un exercici de cinema dins del cinema, però després de conèixer la Clàudia, ens van llençar de cap a la piscina, per fer aquesta aventura vital. Es veritat que es mes complexa, però també es mes comercial, sobretot si la volem passejar per alguns festival, como es el de Sitges i desprès Valladolid, Manresa, Xixó, etc… Però el termini de Sitges, es el 31 de juliol, per això anem a contra rellotge.

Al ser una producció mes cara, hem decidit autofinançar-la a traves de Verkami. El portal del micromecenatge, per això es tan important les vostres petites aportacions personals, a canvi de compensacions, com del regal del nostre calendari, expressament editat amb agosarades fotos artístiques de la Claudia, regal d’entrades del dia de pre-estrena, del poster del film, còpia de la pel·li, etc… per poder duu endavant la pel·li.

Jo crec que ens animat a fer-la, perquè duen i estem posseïts, pel verí de les imatges, ja que ho porten a la sang. Perquè som uns perseguidors constants de somnis i de la bellesa. Perquè creiem en aquest projecte, ja que ens enamorat d’aquesta història, d’aquesta entranyable parella que fugen a les muntanyes, a la recerca de la llibertat i la felicitat. Feta amb un to líric, gairebé de poesia tràgica i uns lleugers tocs de surrealisme. Amb una foto, estèticament propera al expressionisme, en blanc i negre, però amb traços de coloraines . I ens faria molta il·lusió que vosaltres també compartiu amb tots nosaltres tot això, col·laborant d’alguna manera.

El guió el tenia feia temps en un calaix guardat, però ara després de treure-li la pols, i fer-li alguns petits retocs, per posar-lo al dia, ja estén en la fase de planificació del rodatge, cercant els llocs mes adient per fer-ho. Alguns ja ens han dit que si, com son : Bar La Penya, la llibreria l’Arbre Verd, el bar Joao, el Bocatan Blues, el bar Beltim, etc…

La inspiració del guió em va venir per diferents bandes. Un, la música celta, d’altre banda, directors de cinema clàssic com, Jean-Luc Godard, pel seu esperit anàrquic, sobretot del seu primer film, “ Al final de l’escapada “. o del mestre nòrdic Victor Sjöström, especialment del la seva obra mestre, “ Els proscrits “. A nivell estètic es va inspirar la peli de Francis Ford Coppola, “ La llei del carrer “, un dur blanc i negre, amb unes ombres impressionants, molt contrastades, que li confereixen un aspecte, d’estar submergit en la dècada dels anys 20. Està basat en un petit llibre, d’un poc mes de cent planes i editat aquí en català, per la l’editorial Empúries i que em va agradar força. El seu títol original es : “ El noi de la moto “, de la mestre d’escola americana, Susan E. Hinton. A on aparentment es tracta, sobre la violència entre bandes juvenils, als Estas Units, però en realitat es una reflexió filosòfica, sobre el pas del temps, el destí individual… en definitiva, sobre la condició humana.Moltes gràcies a tots i totes per la vostra col·laboració i visca el cinema català!

Per altre banda, ens hem de felicitar, sobretot al seu autor, el dramaturg pinedenc Joan Gallart per estrenar per fí, el seu espectacle “ La festa “, ara reconvertir, uns 7 anys després, en “ Boig per tu “ ( El musical ), al teatre Barts, després de la seva estrena a Vic. Gràcies a l’inestimable col·laboració del músic Pep Sala ( Sau ) i el director teatral, Ricard Reguant. Un exitàs tan gran, que han hagut de prorrogar l’obra a Barcelona. Un espectacle basat en les conegudes cançons, dels dos famosos grups de rock català, Els Pets i Sau. Dos grups autènticament històrics, del nostre panorama musical.

Raimon Miranda | Pineda de Mar

Les persones interessades poden contactar a través del correu electrònic raimon101@hotmail.com o al 600.776.199

1 comentari per a “‘Àngels perduts’”

  1. Carmen ha dit:

    Mucha suerte Raimon.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris