dissabte, 24 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arrenquen els Special Olympics a Calella

Arribada de la torxa |

Arribada de la torxa | Foto: Diari Maresme

Calella ha rebut aquest dimecres 29 d’octubre la torxa olímpica dels Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014 que se celebren del 30 d’octubre al 2 de novembre. En aquesta edició hi participaran més de 1.600 atletes amb discapacitat intel·lectual de Catalunya, Estat espanyol i de prop d’una vintena de països estrangers que es reuniran per participar en una dotzena de modalitats esportives, tres de les quals se celebraran a Barcelona i les altres nou a Calella.

La torxa dels Special Olympics encesa al peveter de Calella havia sortit el passat 20 d’octubre de Figueres. El dia 21 va passar per Girona, el 22 per Lleida i per Igualada, el 23 per Reus, el 24 per Tarragona, el 26 per Vilanova i la Geltrú, el 27 per Lloret de Mar, el 28 per Barcelona i, finalment, ha conclòs a la plaça de l’Ajuntament de Calella amb un recorregut animat pels geganters i grallers de la ciutat. Un cop encès el peveter amb la flama de la torxa,  Ivan Marín va ser l’encarregat de fer la lectura del jurament de l’esportista de Special Olympics, obrint el torn de parlaments dels responsables dels Jocs i de les administracions implicades.

.

Programa dels Jocs a Calella

Aquest dijous s’inauguren oficialment els Jocs al Pavelló de la Mar Bella. La Festa Inaugural tindrà lloc a Barcelona amb la desfilada dels atletes dels 18 països participants: Andorra, Argentina, Àustria, Dinamarca, Equador, Espanya, Etiòpia, Gibraltar, Gran Bretanya, Hongria, Índia, Israel, Itàlia, Marroc, Mònaco, Països Baixos, Suïssa, Xile. Una gran festa amb actuacions musicals i moltes sorpreses que serà transmesa en directe per Televisió de Catalunya.

De les 12 modalitats esportives, 9 es disputaran a Calella i les altres 3 a Barcelona. A partir d’aquest divendres i fins el proper diumenge la zona esportiva de la Muntanyeta de la ciutat maresmenca acollirà les modalitats d’Atletisme i Hoquei, la fàbrica Llobet-Guri el Tennis Taula i la Gimnàstica, el Pavelló municipal d’Esports Parc Dalmau el Handbol i el Bàdminton, el passeig Manuel Puigvert la Petanca, el camp de futbol de Mar el Futbol Sala i la Piscina municipal la Natació. A Barcelona se celebraran el bàsquet, el tennis i la vela.

El proper diumenge 2 de novembre se celebrarà l’acte de cloenda dels Jocs Special Olympics 2014 amb tot un seguit d’activitats que arrencaran a partir de les 10 del matí amb actuacions musicals, jocs, inflables, tallers i moltes altres activitats que clourà amb un gran fi de festa a l’escenari del Village, situat al passeig Manuel Puigvert calellenc.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per