dimarts, 20 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Busquen set dones per robatoris a Mataró

Foto: sxc.hu

Foto: sxc.hu

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Mataró han resolt una dotzena de casos de robatoris amb violència i furts comesos a la ciutat durant els darrers mesos. Els fets van tenir lloc entre l’abril i el juny quan els agents van rebre diferents denúncies de furts i robatoris amb violència o intimidació en què les víctimes coincidien a explicar que les autores eren dones que habitualment actuaven soles. A partir d’aquestes denúncies, efectius de la unitat d’investigació de la comissaria mataronina van iniciar una investigació per identificar i detenir a les autores.

Segons informen fonts policials, les dones denunciades acostumaven a actuar de dues maneres diferents. En un dels casos, la presumpta autora s’apropava a la víctima amb qualsevol pretext i desprès es mostrava agraïda fent-li abraçades i petons. Amb aquests gestos aconseguia la distracció de les víctimes, les quals acostumaven a ser persones d’edat avançada, per aprofitar sostreure’ls les joies. En el segon modus operandi, l’autora accedia a un local i amb qualsevol pretext com preguntar sobre els serveis que oferien en el negoci i els preus, aconseguia distreure l’atenció del treballador, moment en que aprofitava per sostreure qualsevol efecte de valor, especialment els telèfons mòbils que s’acostumen a deixar a sobre del mostrador. Tant en un cas com en l’altre, si la víctima s’adonava dels fets les autores no dubtaven en fer ús de la violència per tal d’aconseguir el seu objectiu.

Com a resultat de la investigació, la policia va poder relacionar tots els fets i identificar les presumptes autores, sumant un total de 12 casos resolts. Es tracta de set dones d’origen romanès, d’edats compreses entre els 20 i els 31 anys, la majoria de les quals no tenen un domicili conegut en l’actualitat. Segons els Mossos d’Esquadra, es tracta de persones amb una alta mobilitat delictiva a les quals ja els consten diferents ordres de recerca i detenció tant policials com judicials. Com a resultat de la investigació, i davant la impossibilitat de localitzar-les, s’ha dictat una nova ordre de crida i cerca. Es dóna la circumstància que entre totes set acumulen més de 90 antecedents per delictes contra el patrimoni.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris