dissabte, 17 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cap de setmana amb fred i alguns ruixats

.

.

Comencem el primer cap de setmana de febrer amb un ambient força més hivernal i algunes precipitacions de cara a dissabte. De moment, divendres tindrem un dia força seré amb alguns núvols al matí que s’han d’anar trencant i una tarda amb l’arribada de nous núvols prims que enteranyinarien el cel. Les temperatures que al migdia pujarien fins als 13-15ºC. Vents variables i onatge de mig metre d’alçada a tot estirar.

.

.

La jornada de dissabte serà més complicada, primer arribaran precipitacions al llarg del matí, pluja no gaire intensa amb acumulacions poc destacables. Però de cara a la tarda la situació es complicarà. Encara no queda gaire clar com s’acabarà desenvolupant tot plegat, sembla que es formarien ruixats a l’àrea central de Catalunya entre la costa Daurada nord, Baix Empordà i Pirineu central. En aquest triangle les precipitacions podrien descarregar de manera moderada i l’arribada d’aire fred en alçada farà descendir ràpidament la cota de neu. S’espera que ja de matinada es podria escapar algun floc de neu entorn als 600 metres d’alçada tot i que en moments de xàfec no es descarta veure alguna volva per cotes més baixes. A partir dels 700 metres les acumulacions podrien ser d’un parell de centímetres, per tant Conreria-Montseny-Montnegre no es descarta alguna emblanquinada.

.

.

Diumenge, el fenomen més destacable serà el fred; la matinada quedarà serena i el fred serà destacable a primeres hores del dia. Al llarg del dia el cel restarà ras i només esperaríem una mica més de nuvolositat cap a l’alt Maresme amb alguna nuvolada de tarda sense més conseqüències. L’entrada de Tramuntana a l’Empordà farà que trobem mar de fons amb un onatge de més de mig metre, especialment cap al nord de la costa del Maresme.

En propers dies sembla que les temperatures tendirien a recuperar-se lentament amb un ambient més estable i sense grans precipitacions.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per