dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CinemArt, un festival per a un poble

Foto: CinemArt Pineda

Foto: CinemArt Pineda

El balanç final del primer Festival Internacional de Curtmetratges CinemArt és força positiu, malgrat algunes petites fallades fàcilment reparables de cara a l’any que ve, ja que la primera edició sempre sol ser de prova. La participació de quasi 250 curts de més de 40 països diferents ho confirma. El jurat format per Emili Biosca, Josep Martin, Marçal Mora, Sílvia Grau, Mireia Córdoba, Marc Grèvol, Vanessa Mudarra, la secretària i jo mateix va fer en primer lloc una selecció de 30 curts finalistes, i d’aquí van sortir-ne els corresponents guanyadors.

Foto: CinemArt 2014

Foto: CinemArt 2014

La inauguració es va realitzar en una cèntrica plaça de la vila, amb una pantalla de cinema a l’aire lliure molt adient per a la calor d’estiu. Hi va haver una cercavila i seguidament la intervenció de la regidora de Cultura, Sònia Moraleda, que ha donat suport en aquesta proposta artística, la d’Emili Biosca, que és el coordinador del Festival, així com els gags del mag pinetenc Gerard Borrell, vestit de Charlot. La resta de sessions van ser a l’Auditori de la Biblioteca Serra i Moret, on també es va fer finalment el sopar de gala per lliurar els premis als guanyadors, tant els premis a les arts plàstiques, entre ells al magnífic pintor Manolo Prieto, com els premis als curtmetratges.

L’acte va comptar amb un muntatge escenogràfic molt espectacular, música en directe i un ball final. Semblava més aviat que anéssim a lliurar els Òscars, i no premis a uns curtmetratges. Fins i tot algunes persones ens han comentat que es volien implicar en el Festival a partir d’ara. Fantàstic, anem pel bo camí, companys i companyes! Estic convençut que la propera edició serà molt millor, amb l’experiència adquirida enguany! També hi ha col·laborat desinteressadament el fotògraf Joan Caimel.

.

.

Els premis van ser per:

Primer premi: Foley artist
Segon premi: I’m here
Tercer premi: Cuerdas
Menció especial: Sàjara
Premi artístic: Padre
Premi animació: Nuestra arma es nuestra lengua

I tot gràcies a la passió, l’interès i la il·lusió tant del grup organitzador com del públic assistent.

La intenció i l’objectiu del Festival és la de dignificar i prestigiar el cinema, reivindicar-lo i recuperar-lo a Pineda perquè tingui un lloc adient, ja que no hi ha actualment cap sala estable. Crec que és un valor cultural, artístic i cívic a rescatar, és l’assignatura pendent local. Per aquest motiu es pretén crear un espai permanent on es facin projeccions de cinema, però també teatre, música, dansa, poesia, arts plàstiques, circ, titelles, etc., amb una especial atenció als joves talents. Volem crear una dinàmica permanent cultural i artística tot assegurant, això sí, que els espectacles tinguin un mínim de qualitat. La programació es farà al mateix auditori de la Biblioteca Serra i Moret i al futur centre cívic de Poblenou.

Espero que el públic assistent a les projeccions hagi gaudit tant com nosaltres durant tot el procés de selecció dels curts. Perquè segurament ells també s’estimen rabiosament i desesperadament el cinema. Perquè Pineda s’ho mereix de veritat!

Imatge: YouTube

Imatge: YouTube

Canviant de tema, els companys del grup de rock local, The Spiks, el so del qual em recorda al grup irlandès U2, ens va encarregar la creació d’un videoclip per a la seva cançó “You’ve got balls comin’ ‘round here”, que és la primera cançó del seu segon cedé titulat Every last drop. Els exteriors de la filmació es van fer a diferents indrets de la comarca i els interiors, dintre de la Fàbrica Llobet de Calella. Ara mateix, estem pendents del seu vistiplau per penjar-lo ja a Internet. Sens dubte, és un dels millors grup de rock de Pineda.

Un altre videoclip que hem realitzat és el de l’amic David Turné, del seu nou cedé Les veus en el temps, que està resultant ser tot un èxit a la xarxa, tant a YouTube com al Faceboock. Sota el títol “Quan l’amor és per sempre”, filmat en un sobri blanc i negre, hem volgut produir un vídeo entre realista i romàntic, però tendre, tot enregistrat íntegrament a Pineda mateix. Si el voleu veure, sols heu d’anar a YouTube i cercar el títol allà. Compta amb la interpretació de Vanessa Mudarra i el càmera Marçal Mora, i ha estat produït per Montpalau Films i un servidor de realitzador. Per cert, el primer divendres de setembre, vol presentar-lo en públic al bar Joao. Ja ho espero amb candeletes.

Raimon Miranda | Pineda de Mar.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris