dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Clonaven les dades de la targetes als caixers

Foto: sxc.hu

Foto: sxc.hu

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes de nacionalitat romanesa, de 33 i 27 anys, veïns de Girona, com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de targetes de crèdit. La investigació es va iniciar el passat 20 de gener quan els agents van tenir coneixement de la instal·lació d’un giny a la ranura d’accés d’un caixer automàtic en una entitat bancària de Mataró. Els detinguts feien servir aquest mecanisme per copiar il·legalment les dades contingudes a les bandes magnètiques de les targetes de crèdit. En les dues setmanes següents la policia va concloure que aquest giny s’havia instal·lat en quatre caixers més de la mateixa entitat a la capital del Maresme.

Foto: Mossos d'Esquadra

Foto: Mossos d’Esquadra

El modus operandi que feien servir els dos detinguts consistia en instal·lar a primera hora del matí el dispositiu en caixers que havien seleccionat prèviament i deixar-los per espai d’unes quinze hores. Al final del dia, recuperaven el mecanisme amb la informació de les dades de les targetes i els números personals secrets de tots els clients que havien fet operacions en aquella franja horària.

El passat 16 de febrer, els agents van saber que els dos investigats podrien haver instal·lat un d’aquests mecanismes en un caixer automàtic d’una entitat financera de Mataró. Per aquest motiu van muntar un operatiu de vigilància d’aquesta entitat bancària, a l’espera que algun dels investigats acudís a desinstal·lar l’aparell. Finalment, els Mossos d’Esquadra van detenir els dos homes quan es disposaven a retirar el dispositiu electrònic.

Fins al moment, la policia ha pogut esbrinar que els detinguts havien instal·lat aquest mecanisme fraudulent en sis caixers automàtics i que, amb les dades obtingudes, van clonar unes 400 targetes bancàries. Els dos homes van passar a disposició judicial el passat 18 de febrer i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.

‘Skimming’

Aquest tipus de delicte es va servir per bandes que tenen com a finalitat obtenir un guany econòmic, a partir de l’obtenció de les dades de clients que operen amb targetes bancàries en caixers automàtics i hi accedeixen amb el número PIN. Fonts policials han informat que aquests individus utilitzen una regleta que instal·len a la part superior del caixer, que simula formar part del rètol i que conté una microcàmera alimentada amb bateries, que utilitzen per enregistrar el número PIN. D’altra banda, insereixen un dispositiu propi de lectura de la banda magnètica de targetes bancàries, que s’integra dins del mecanisme propi de l’entitat bancària. Posteriorment, graven les dades obtingudes en altres suports plàstics i realitzen reintegraments de forma fraudulenta. En altres ocasions, aquestes persones venen les dades per internet al mercat negre. Per aquest motiu, algunes víctimes s’adonen que tenen càrrecs efectuats en altres països.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris